Görüş Bildir
Haberler
Twitter Bing Tabanlı Tweet Çeviri Özelliğini Duyurdu

Twitter Bing Tabanlı Tweet Çeviri Özelliğini Duyurdu

Deniz Gök
23.01.2015 - 17:21 Son Güncelleme: 23.01.2015 - 20:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Küresel boyutta yaygınlaşan popüler internet girişimleri tabi ki yabancı dil engelini de ortadan kaldırmanın yollarını arıyor. Twitter bu amaçla kullanıcılarının anlık çeviri yapabilmesi için Bing Translator‘i kullanacağını duyurdu bugün.

Hem Twitter.com hem de Twitter’ın iOs ve Android uygulamaları Bing Translator ile anlık çeviri yapılmasını sağlayacak. TweetDeck’in de dahil edildiği çeviri özelliği aslında Twitter’ın uzun zamandır test ettiği bir özellikti ama nihayet resmi bir açıklamayla daimi kullanıma sunuldu.

Anlık çeviri özelliği devrede

Twitter’ın Türkçe olarak da hazırladığı destek sayfasındaki bilgilere göre bu özellikten faydalanmak için farklı dildeki iletileri genişlettikten sonra göreceğiniz dünya ikonunun üzerine tıklamak yeterli olacak. Metninin çevirisi orijinal iletinin altında görülebilecek.

Twitter çeviri ayarları

Twitter çeviri ayarlarını değiştirmek için hesap ayarlarında ileti (tweet) çevirisi bölümüne girin ve “ Tweet çevirilerini göster” seçeneğini işaretleyin. Ben hesabımı kontrol ettiğimde bu seçeneğin zaten aktif olduğunu gördüm ama eğer yabancı dildeki iletilerde dünya ikonunu göremiyorsanız ayarlar bölümünü kontrol etmeyi deneyin.

Twitter kullanıcılarının yüzde 77’sinin ABD dışından olduğu düşünülürse Twitter’ın bundan sonra diller arası etkileşimde daha etkili bir sosyal mecra olacağını söyleyebiliriz.

Diğer yandan 40’tan fazla dil çifti arasında çeviri yapan Bing Translator’ın Türkçe’ye ne kadar iyi çeviri yapacağı tartışmalı. Ama bu özelliğin İngilizce bilenler için oldukça yardımcı olacağı da bir o kadar net.

Bing Translator daha önce Facebook tarafından da kullanılmıştı. Google ise fiziksel hayata dönük çeviri uygulaması WordLens‘i ile yabancı dil bilme gerekliliğini ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0