Görüş Bildir
Haberler
TÜSİAD Genel Kurulu'nda Gerginlik

TÜSİAD Genel Kurulu'nda Gerginlik

adem kara
23.01.2014 - 15:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜSİAD Genel Kurulu'nda Gerginlik

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'un TÜSİAD 44. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sırasında gergin anlar yaşandı.

“Türkiye’nin Demokratikleşme Evreleri” başlıklı oturumun ardından soru-cevap için söz isteyen Alaton'un konuşması Divan Başkanı Hüsnü Özyeğin tarafından 'Soru sormayacaksanız, konuşmanızı kapanış ve dilekler bölümünde dinleyelim' diyerek kesildi. Ancak Alaton konuşmakta ısrar edince salonda gerginlik yaşandı ve oylama yapıldı. Oy çokluğuyla Alaton'un konuşmasına devam etmesine karar verildi. Alaton konuşmasında, 1997'de TÜSİAD'ın bir demokrasi raporu hazırladığını ancak dağıtılmadan arşive kaldırıldığını söyledi.

Alaton şunları kaydetti:

“Aslında hiçbiri raporu okumamıştı. TÜSİAD bu raporu sipariş ettiği ve profesöre 500 lira para ödediği için ibra edilmedi. TÜSİAD tarihinde ilk ve tek defa ibra edilmeme utancını o gün yaşadık ve ben bu utancı bugün yaşamaya devam ediyorum. Onun için buradayım. Bu olay 23 Ocak 1997 günü burada yaşandıktan sonra ertesi gün gazetelerin manşetlerinde TÜSİAD demokrasi istemiyor olarak çıktı. Aradan sadece 36 gün geçtikten sonra 28 Şubat askeri darbesi geldi. Şimdi sizlere soruyorum, Genelkurmay bu darbe tebliğini kaleme alırken TÜSİAD'ın daha önce yaktığı yeşil ışığın bu darbeye katkısı ne kadardır? '

Alaton o günden sonra TÜSİAD'ın umutsuz bir vaka olduğuna inandığını belirterek 'Toplumdan kopmuş, fildişi bir kulede yaşayan insanlarla bir arada olamam dedim ve TÜSİAD toplantılarına katılmaktan vazgeçtim boykot ettim' dedi.

Vatan

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/Haber/60...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0