Türkiye'den Filozof Çıkıyor! 16 Yaşındaki Ruken Asya Çiftçi Dünyaya Felsefe Yapacak!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Türkiye'den Filozof Çıkıyor! 16 Yaşındaki Ruken Asya Çiftçi Dünyaya Felsefe Yapacak!
Umutsuzlukların arasında umut olabilecek bir haber paylaşmak istiyorum sizlerle. 16 yaşındaki Ruken Asya Çiftçi, dünyaya felsefe yapacak! Ayrıntılar için buyrun içeriğimize. 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Dilimizde "Düşün düşün b*ktur işin." gibi bir ifâdeyi barındıran ve Rodin'in meşhur "Düşünen Adam" heykelini Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne koyan bir toplum olarak felsefe ile pek de ilgili olduğumuz söylenemez.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ancak Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin Başkanı olduğu Türkiye Felsefe Kurumu, ‘Çocuklar İçin Felsefe Birimi’ aracılığıyla bu yıl 21’incisi gerçekleştirdiği Türkiye Felsefe Olimpiyatları ile bu ilgiyi canlandırmak adına çalışıyor. Yarışmanın bu yılki kazananları da belirlendi.
Türkiye Felsefe Kurumu öncülüğünde gerçekleşen Olimpiyatların bu yılki şampiyonu 16 yaşındaki Ruken Asya Çiftçi oldu. Asya, ödülünü Türkiye'de felsefenin anıtsal ismi olan Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin elinden alacak.
Asya'nın kendisine birincilik getiren makalesi ise Max Scheler'e ait olan "İnsan hudutsuz bir ölçüde dünyaya ‘açılmış’ olarak davranan bir X’tir." alıntısına üzerine.
Asya sadece felsefe ile değil, edebiyatla da oldukça ilgili. Hatta adını ilk kez kazandığı edebiyat ödülleri ile duyurdu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
"Türkiye’de insanlar felsefe bilseler, cehalete ve dogmaya karşı olurlar."
Son zamanlarda edebî metinlerden çok felsefî metinler okuduğunu söyleyen Asya'nın gelişimde felsefe öğretmenlerinin rolü büyük.
“Felsefe, farklı bir bakış açısı geliştirmeyi öğretir. 'Herkes gibi düşünmek zorunda değilsin', der."
Asya, Dünya Felsefe Olimpiyatı’na katılmak için gerekli olan Almanca veya Fransızca dil yeterliliğini aşarsa Türkiye’yi temsil edecek.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Hacettepe Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı ve Felsefe eğitimi aldı. Aynı üniversitede felsefe yüksek lisansı yaptı. Tezinde dijital gözetim mekanizmalarının etik boyutunu inceledi. Başarısız bir girişimcilik deneyimi oldu. Teknoloji felsefesi ve etiği, yapay zekâ felsefesi, İnternet ve yeni medya çalışmaları, veri ve etki gazeteciliği, startuplar ve sosyal girişimcilik ilgi alanları. Bunlar dışında kitaplar, filmler ve seyahat etmek zamansız tutkuları...
Gelin muhabbet edelim:
https://twitter.com/kendiniarayan
https://www.instagram.com/tanerbayram06/
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Mantık dersi de şart. Lise 1'den itibaren olmalı. Memleket ne çekiyorsa mantıksızlıktan çekiyor.
imam hatipler kapatilsin orumcek beyinler kurtulsun filozoflar cogalsin
Lisedeyken Felsefe dersini çook çoook severdim ve sınıfın büyük çoğunluğu hocanın yüzüne öküzün trene baktığı gibi bakardı, hiçbir şey anlamazlardı. Ancak de... Devamını Gör