Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'deki Suriyelilere Çalışma İzni

etiket Türkiye'deki Suriyelilere Çalışma İzni

Ulaş
11.01.2016 - 21:42 Son Güncelleme: 12.01.2016 - 09:18

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriyelilere çalışma iznini düzenleyen yönetmeliğin önümüzdeki günlerde yayınlanacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
onedio.com

Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülen konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Suriyeli sığınmacılarla ilgili yaptığı çalışmanın Bakanlar Kurulu'na sunulduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, Suriyeli sığınmacıların çalışma izniyle ilgili düzenlemenin de önümüzdeki günlerde yönetmelik olarak yayınlanacağını kaydetti.

Yüzde 10 sınırı getirilecek

Yüzde 10 sınırı getirilecek

Hükümet Sözcüsü, Suriyelilere verilen çalışma izninin, Türk vatandaşlarının istihdamlarını kısıtlamayacağını da belirtti.

Düzenlemede Türk vatandaşlarını etkilememesi için bazı sınırlamaların olduğunu kaydeden Kurtulmuş, 'Geçici kimlik düzenleme tarihinden 6 ay sonra çalışma için başvuru yapabilecekler. İkamet ettikleri illerde çalışabilecekler. Çalıştıkları işyerindeki çalışanların yüzde 10'nunu geçemeyecekler. Geçici tarım işçisi çalışacak olanlar için valiliklerin izni alınacak. Valilik bu kotaları esnetebilecekler.' ifadelerini kullandı.

HDP'li belediyeler

HDP'li belediyeler
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurtulmuş en son İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın dile getirdiği HDP'li belediyelere yönelik eleştiriler konusunda ise şunları söyledi:

'HDP başta olmak üzere bütün siyasi partiler her kes demokrasinin imkanlarından istifade ediyor. Bu belediyeler hendek kazanlara yardım etsinler diye oy almadı. Bu belediye başkanlarını göreve getiren bölge halkı, kendilerine hizmet getirsinler diye oy verdi.

Bu çukur siyasetine destek veren belediyeler, kendi seçmeninin istediklerini yerine getirmiyorlar. Öncelikli olarak sorumlulukları kendi seçmenleridir. Yasal mevzuat çok açıktır. İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma açma yetkisi vardır. Bazı belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri görevden alındı. İmkanları bu yönde kullananlardan hesap sorulur, gereken yapılır.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
261
44
42
16
7
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
oktay

rahatsız oluyorlarsa biz çıkalım komple ülkeden?

Can Babacan

ab den kaptilar 3 milyari , calisma izni ver 3 yilada vatandas yap. + 4 milyon oyuda yaz. yemede yaninda yat tayyip.2023 te yuzde 90 alirlar.

Fener Bahce

yetmez vatandaşlık verin onlara. beni de bir türk olarak orta asyaya postalayın