Görüş Bildir
Haberler
Turkish Airlines Open 2014 Golf Turnuvası Sona Erdi

Turkish Airlines Open 2014 Golf Turnuvası Sona Erdi

Fatih
16.11.2014 - 20:16

Turkish Airlines Open 2014 Golf Turnuvası Sona Erdi

Antalya'da düzenlenen Turkish Airlines Open 2014 Golf Turnuvası sona erdi.

Belek Turizm Bölgesi'ndeki The Montgomerie Maxx Royal Otel'in sahalarında gerçekleştirilen turnuvanın son gününde Brooks Koepka başarılı bir performans gösterdi. Koepka, eksi 17 ile turnuvanın birinciliğini kazandı.

Koepka'yı eksi 16 ile Lun Poulter izledi. Henrik Stenson ise eksi 14 ile üçüncü, Miguel Angel Jimenez, Danny Willett, Andy Sullivan, Wade Ormsby ise eksi 13 ile dördüncü oldu.

Turnuvayı Türk sporcu Ediz Kemaloğlu artı 32, Ali Altuntaş artı 31, Alihan Afşar ise artı 42 ile kapattı.

Ödül töreni

Antalya'da düzenlenen Turkish Airlines Open 2014 Golf Turnuvası'nın ödül töreni yapıldı.

Turnuvanın birincisi olan Brooks Koepka, seyircilerin alkışları arasında ödül törenin yapılacağı alana geldi. Teşekkür konuşması yapan Koepka’ya, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu tarafından birincilik kupası verildi.

Daha sonra 1 milyon 166 bin dolarlık temsili ödül çekini alan Koepka, turnuva görevlileriyle ve hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Desteğimize devam edeceğiz

Topçu, ödül törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, THY’nin marka değerini yukarı çıkarmak için sponsorluklarını sürdürdüklerini söyledi.

Antalya'da düzenlenen golf turnuvasında ciddi geri dönüşler aldıklarını ifade eden Topçu, 'Antalya'mızın dünya genelinde beşinci golf destinasyonu olduğu tescillendi, sıralamaya girdi. Bu turnuvaların Antalya’da olması otelleri hareketlendirdi. Birçok otelde doluluk oranları arttı' dedi.

Golf sporunun Antalya'da turizm sezonunu 12 aya çıkaracağını vurgulayan Topçu, 'Golf, önemli mevkilerde olan insanların yaptığı bir spor. Zenginlerin sporu. Dünyada herkes golf oynamak için böyle destinasyonları seçiyor. THY olarak biz de Antalya’daki destinasyonu destekliyoruz. Hizmet paketimizi tanıtma adına bunlar önemli sponsorluklar' diye konuştu.

Dünyanın 35 ülkesinde 50 destinasyonun 12 ay boyunca bu şampiyonaları yaptıklarını dile getiren Topçu, 'Amatörleri Antalya'ya getiriyoruz. Burada yarıştırıyoruz. İlk 10'a giren golfçüleri de profosyonellerle oynatıyoruz. Burada ciddi bir kaynaşma oluyor. Bu da golfün ülkemizde gelişmesine katkı yapıyor. Antalya'nın golf destinasyonu olması noktasında ciddi katkılarımız var. Biz desteğimize devam edeceğiz' diye konuştu.

Topçu, önümüzdeki yıllarda Türkiye Golf Federasyonu ile daha yakın çalışacaklarına dikkati çekerek, Türkiye'deki golf sahalarının dünyanın en iyileri olduğunu ifade etti.

Artık kimseyi taklit etmiyoruz

THY'nin reklam çalışmalarıyla ilgili bilgi de veren Topçu, şunları söyledi:

'Önümüzdeki aylarda başka reklam filmleri olabilir. Şu anda arkadaşlar proje halinde çalışıyor. Yeni sponsorluklar olabilir, çalışmalarımız devam ediyor. THY yolcu sayısı bakımından dört kıtada yolcu taşıyan Avrupa'da ikinci, dünyada ise onikinci, her yıl büyüyen bir havayolu şirketi. Avrupa'da en iyi hizmet veren havayolu şirketi seçiliyoruz. Artık kimseyi taklit etmiyoruz. Bütün yenilikleri kendimiz geliştirmek zorundayız. Ar-Ge ve inovasyonumuzu kendimiz yapmak zorundayız.'

Bu yıl THY'nin marka değerini yukarı çıkarma adına 200 milyon dolarlık bütçe ayırdıklarını bildiren Topçu, söz konusu bütçenin benzer havayollarına göre daha düşük olduğu kaydetti.

Topçu, düşük bütçeyle başarılı reklam filmleri çekip, THY'nin sesini duyurmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AA - Muhabir: Mustafa Çiftçi

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/spor/421526--...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın