Görüş Bildir
Haberler
Türk Hava Yolları Bu Yıl 60 Milyon Yolcu Hedefliyor

Türk Hava Yolları Bu Yıl 60 Milyon Yolcu Hedefliyor

coşkun ören
15.07.2014 - 14:18 Son Güncelleme: 15.07.2014 - 19:51

Türk Hava Yolları Afrika, Asya ve Avrupa arasında daha fazla ticaret ve daha fazla seyahati hedefiyle ve müşterilerini İstanbul'a yönlendirerek bu yıl toplamda 60 milyon yolcu taşıma hedefine doğru ilerliyor.

Uluslararası yolcularının yarısı İstanbul'dan uçan THY'nin geçtiğimiz yıl 48.3 milyon olan yolcu sayısını bu yıl yüzde 24 artırması bekleniyor. THY'nin iş yapış şekli Emirates Airline ve Qatar Airways gibi başarılı bir şekilde yolcu merkezi yaratan firmaların stratejilerini anımsatıyor.

Türk Hava Yolları CEO'su Temel Kotil, Farnborough International Airshow öncesi The Wall Street Journal'a 'Organik büyümeye konsantre oluyoruz. İstanbul'dan güçlü bir merkez inşa ediyoruz' yorumunu yaptı.

Filosunda şu an yaklaşık 256 uçak bulunan şirketin 50'si Boeing Co. 777 ve Airbus Group NV A330 gibi geniş gövdeli uçağı var. Şirketin ayrıca şu an siparişte olan 30 tane geniş gövdeli uçağı bulunurken, bu siparişlerin tamamlanması 2017 yılını bulabilir.

Kotil 2021 itibariyle uçak sayısını 450'ye çıkarmayı planlarken, hem Boeing 777'ler veya 787 Dreamliner uçakları hem de Franko-Alman uçak üreticisinin yenilenmiş bir versiyonu piyasaya sürmesi durumunda Airbus A350S ve A330neos gibi uçakları da filolarına katabileceğini söylüyor.

Afrika ve Orta Asya'da güçlü bir müşteri tabanı oluşturan Türk Hava Yolları bu yıl Kuzey Amerika ve Güney Amerika bölgelerine ağırlık vererek Körfez rakiplerinin daha az hizmet götürdüğü bölgede varlığını artırmak istiyor. Firma Mexico City, Bogota, Havana ve Caracas uçuşlarına bu yıl başlamayı planlıyor. Kotil bunun yanında hali hazırda Buenos Aires ve Sao Paulo uçuşlarının bulunduğunu hatırlattı.

Türk Hava Yolları bu yılın ilk çeyreğinde 110 milyon dolar zarar açıklayarak geçtiğimiz yılın aynı zaman diliminin 10 katı üzerinde bir zarar açıkladı. Kotil yıllık bakıldığında şirketin karlılığa tekrar döneceğini söylerken detaylara girmedi.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın