Görüş Bildir
Haberler
Tunceli'de Kaybolan Üniversite Öğrencisi Gülistan Doku'dan 6 Gündür Haber Alınamıyor

Tunceli'de Kaybolan Üniversite Öğrencisi Gülistan Doku'dan 6 Gündür Haber Alınamıyor

Tunceli'de 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku'dan 6 gündür haber alınamıyor. Gülistan'ın kaybolmasıyla ilgili erkek arkadaşı olduğu belirtilen Rus uyruklu Zaynal Abarok’tan şüpheleniliyor. Gülistan'ın bir arkadaşı, üvey babası polis olan Zaynal Abarok'un ailesinin olayı kapatmaya çalıştığını öne sürüyor. Abla Aygül Doku ise polisin tavrının kendilerini kuşkulandırdığını ve olayın örtbas edilebileceğinden korktuklarını belirtiyor.

Gülistan Doku'nun kaybolması ile ilgili bilinenler:

Gülistan Doku'nun kaybolması ile ilgili bilinenler:
  • 5 Ocak Pazar günü sabah saatlerinde kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

  • Diyarbakır'da yaşayan ailesi kızlarına ulaşamayınca 6 Ocak'ta kayıp başvurusu yaptı.

  • Ailenin başvurusu üzerine polis ve jandarma ekipleri, Gülistan Doku'nun bulunması için ortak arama çalışması başlattı.

Son görüldüğü yerde çalışma başlatıldı

Son görüldüğü yerde çalışma başlatıldı
  • 8 Ocak'ta Gülistan Doku'nun en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Diner Köprüsü yakınlarında görüldüğü ihbarı üzerine çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı.

  • 9 Ocak Perşembe günü bu bölgede yapılan arama çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Sualtı Arama Kurtarma (SAK) Timi de katıldı.

Bir gün önce Rus uyruklu arkadaşı ile tartıştığı belirlendi

Bir gün önce Rus uyruklu arkadaşı ile tartıştığı belirlendi
  • 10 Ocak'ta basına yansıyan haberlerde Gülistan Doku'nun 4 Ocak Cumartesi günü, Tunceli'de yaşayan bir polis memurunun üvey oğlu olan Rusya uyruklu arkadaşı Zaynal Abarok ile tartıştığı belirlendi. Bunun üzerine Abarok'un ifadesine başvuruldu.

  • Gülistan Doku'nun cep telefonundan son yaptığı görüşmenin, kaybolduğu gün saat 16.26'da 4 saniyelik bir görüşme olduğu tespit edildi. Bu görüşme sırasında Atatürk Mahallesi'nde olduğu belirlenen genç kızın cep telefonunun daha sonra sinyal vermediği saptandı.

Gülistan'ın arkadaşı: "Gülistan Zaynal tarafından darp edilmişti"

Gülistan'ın arkadaşı: "Gülistan Zaynal tarafından darp edilmişti"

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın haberine göre Gülistan Doku’nun üniversiteden yakın bir arkadaşı, Gülistan’ın Zaynal Abarok tarafından darp edildiğini iddia ederek, “Zaynal’ın annesi Rus ve kendisi de Rusya’da doğup büyümüş. Zaynal, Tunceli’de polis olan üvey babası ve annesiyle kalıyor. Zaynal, Rusya’da evli ve harp okulunda okumuş. Ailesi, Gülistan’a hiç bir şekilde Zaynal’ın Rusya’da resmi nikahlı olduğunu söylememiş. Gülistan, okul harçlığını çıkarmak için kafelerde çalışıyordu. Zaynal da Hanımeli adında bir kafede çalışıyordu. Gülistan da 2018’in sonu gibi başlayarak, 2 ay orada çalıştı. Orada tanıştılar. Gülistan bu yaz da Zaynal tarafından darp edilmişti. Bazen tartışıyorlardı, ayrılma muhabbeti geçiyordu. Zaynal’ın ailesi olayı kapatmaya çalışıyor. Sanki intihar ettiği kesinmiş gibi davranıyorlar. Gülistan, bir erkek için intihar edecek biri değil” diye konuştu.

'Zaynal, Gülistan’a evli olduğunu itiraf etmiş'

Gülistan ablası Aygül Doku ise “Gülistan, Cumartesi günü daha önce çalıştıkları Hanımeli kafede işbaşı yapıyor. Akşam, Gülistan ile Zaynal karşılaşıyor. Bir tartışma oluyor. Zaynal, Gülistan’a bu tartışma sırasında evli olduğunu itiraf etmiş. Zaynal’ın annesi ve babası Gülistan’ı eve davet ediyor. Dördü, evde, 1.5 saat görüşüyorlar. Zaynal’ın babası, Zaynal’ın Gülistan’ı yurda götürmesini isteyince Gülistan bunu kabul etmiyor. Gülistan, evlerinden ayrılıp biraz yürüdükten sonra, Atatürk mahallesinde, yol kenarında Zaynal, 06 plakalı bir araçla gelip, tekrar kendisini götürmek istediğini söylüyor. Gülistan araca binmek istemeyince Zaynal, onu darp ederek araca zorla koymaya çalışıyor. Çevredekilerin aramasıyla gelen polis, Gülistan’ın o an şikayetçi olmadığı için bir şey yapmadıklarını söyledi. Bu bizi kuşkulandırdı.' ifadelerini kullandı.

"Olayın örtbas edileceğinden korkuyorum"

"Olayın örtbas edileceğinden korkuyorum"

Aygül Doku, şikâyetçi olduktan sonra polisin Zaynal’ın ifadesine başvurduğu belirterek, “Başkomisere, ‘minibüs şoförü ve Zaynal’ın anne ve babasının ifadelerini aldınız mı?’ diye sorduğumda, ‘herkesin ifadesini alamam’ tarzında bir tavırda bulundu. O komiser ile önce iyi bir diyaloğumuz olmadı. Ama ifadeleri bizim söylememizle alındı. Gülistan’ın arkadaşları karakolda ifade verirken Zaynal evde ifade veriyor. Hemen serbest bıraktılar. Çocuğun Türkiye’den kaçacağından şüpheleniyorum. Telefonu da kapalı. Ekipler belli bir yeri arıyor. Büyük bir arama yok. Gülistanı bir yerde alıkoymuş, ya da başına bir şey getirmiş olabilir. Kardeşim başına bir şey getirecek biri değil. Polisin tavrı beni kuşkulandırıyor. Olayın örtbas edilebileceğinden korkuyorum” dedi.

'İstenilirse kamera kayıtlarında ortaya çıkarılır'

Aygül Doku, Gülistan’ın kaybolduğu güne dair de, “Pazar sabahı, Gülistan ders verdiği bir öğrencisinin annesini arayarak, o gün için ders vermeyeceğini söylüyor. Bir arkadaşını da arayarak, akşam kendisine gideceğini söylüyor. Yani gününü planlıyor. Ardından Zaynal, Gülistan’ı arayarak, ‘Tartıştığımız için, akşam sen gittikten babam annemi dövdü’ diyor. Gülistan, bundan dolayı Zaynal ile öğlen saatlerinde Zaynal’ın iş yerinde görüşüyor. Orada da gene tartışma yaşanıyor. Ardından kameralarda, Gülistan’ın Valiliğin oradaki duraktan minibüse bindiği görülüyor. Minibüs şoförü, ‘Nerede bindiği-indiğini bilmiyorum ama aramanın yapıldığı noktada kimseyi indirmedim’ dedi. Şehir girişindeki polis kontrol noktası ile Sarı Saltuk Viyadüğü arasındaki bölgeyi kamerayı görmüyormuş. Sarı Saltuk Viyadüğü köprüsünde indiği düşünülüyor. Polis, ondan dolayı Gülistan’ın nerede indiğine dair görüntü olmadığını söyledi. Oysa Tunceli’nin her yeri kamera. Bunu Vali de söyledi. İstenilirse kamera kayıtlarında Gülistan’a ne olduğu ortaya çıkarılır” diye konuştu.

Savcılık: Yakınlarının erkek arkadaşından şüphesi üzerine, şahıs hakkında inceleme ve araştırma yapıldı

Savcılık: Yakınlarının erkek arkadaşından şüphesi üzerine, şahıs hakkında inceleme ve araştırma yapıldı

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı 10 Ocak'ta soruşturmaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:  

'Gülistan Doku'nun İl Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp vakası olarak bildirilmesinin ardından gerekli çalışma başlatılmıştır. Daha sonra Doku'nun yakınlarının erkek arkadaşından şüphesi üzerine, şahıs hakkında inceleme ve araştırmaya gidilmiş ve şu çalışmalar yapılmıştır;

  • Şüpheli şahısın evinde kayıp kızın bulunmasına yönelik arama ve el koyma işlemleri yapılmış, bu şahsın ve yakınlarının ifadeleri alınmış, yine şüpheli şahısın olay gününü gösterir bütün hareketlerinin tespiti amacıyla Tunceli ili çapında kamera kayıtları araştırması yapılmıştır. 

  • Bahsi geçen şahıs ve kayıp şahsın HTS kayıtları ve baz istasyonu bilgileri detaylı olarak incelenmiş, kayıp şahsın son görüştüğü ve görüşme yaptığı kişilerin bilgi sahibi olarak ifadeleri alınmıştır. 

  • Kayıp şahsın şehir giriş çıkışlarında bulunan PTS kayıtlarında il dışına çıkıp çıkmadığı tespit edilmeye çalışılmıştır. 

Sonuç olarak, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, kayıp ihbarının ardından ilgili güvenlik birimleriyle olayın aydınlatılmasına yönelik çalışma başlatmış ve bu çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.'

Sosyal medyada #GülistanDokuNerede etiketiyle paylaşımlar yapılıyor 👇

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedat Yılmaz

tunceli'nin her yerinde güvenlik kameraları ve polisler bulunuyor, şehre bütün giriş ve çıkışlarda kimlik kontrolü yapılıyor. bu zamana kadar nasıl bulunamam... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Umarım sağ salim bulunur.

brhmkymk

yahu ablacim darp ediliyorsun, niye sikayetci olmazsin. Bu nasil bir basiret baglanmasidir, bu nasil bir tutulmadir anlam veremiyorum.

olivebaby

çocuğun üvey babası da polismiş şikayetçi olsa bile fayda etmeyeceğini, belki de kendi üstüne kalacağını düşünmüş olabilir. çocuğun ailesi bile karışış olaya... Devamını Gör