Görüş Bildir
Haberler
Tüm Dünyada En Çok Satan 7 XBox 360 Oyunu

Tüm Dünyada En Çok Satan 7 XBox 360 Oyunu

İnternetten kazansam
07.01.2015 - 11:35 Son Güncelleme: 08.01.2015 - 03:36

TÜM DÜNYADA EN ÇOK SATAN 7 XBOX 360 OYUNU

Oyun tutkunlarının bir sonrası serisi heyecanla beklediği oyunlarda ilerlemek için zamanlar başından kalkmadıkları, hatta oyunlarda derece yapmış kişilerden oyun karakterleri satın almak için yarıştıkları bir oyun mevcut piyasada. İşte size tüm dünyada en çok satışı gerçekleşen 7 oyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Gears of War 2

7. Gears of War 2

Epic Games (EA) tarafından geliştirilen Gears of War 2, ilk oyunun aksine yalnızca Xbox 360 için çıkışını gerçekleştirdi. Beklentilerin üzerinde bir satış rakamı ulaşmayı başaran oyun  5 milyon adet kopya satmayı başardı.İlk seride yakalanan başarının da üzerine çıkararak firmasının yüzünü güldürdü. EA firması tarafından piyasa sürelen en iyi oyunlardan bir tanesi olarak anılmaya devam ediyor.

6. Gears of War

6. Gears of War

Gears of War serisinin 7. sıradaki oyununun ilk halkası olan oyun, Xbox 360 oyun konsolu için 2006 yılında piyasaya sürüldü. Gears of War 2′de olduğu gibi Unreal Engine 3 oyun motoruyla hazırlanmıştır. Her ne kadar oyunun ikinci serisinde PC versiyonu yayınlanmamış ise de Gears of War'ın ilk serisi olan bu oyunun PC versiyonu da yayınlanmıştı. Oyunun Xbox 360 sürümü 5 milyon adet satmıştır.

5. Call of Duty: Modern Warfare 2

5. Call of Duty: Modern Warfare 2

Modern Warfare 2, 2009 yılında Activision tarafından piyasaya sürülmüştür. Geliştiriciliğini Infinity Ward’ın yaptığı oyunun Xbox 360 sürümü tam tamına 7.562 milyon kopya sattı.Bu başarısı ile FPS şirketinin tarihindeki yerini almış oldu.

4. Call of Duty: Black Ops

4. Call of Duty: Black Ops

2010 tarihinde piyasaya sürülen Call of Duty: Black Ops, Modern Warfare 2 gibi serinin en çok sevilen oyunlarındandır. Bu durum oyunun satış rakamlarına da yansımıştır. Zira Call of Duty: Black Ops, sadece Xbox 360 platformunda 12 milyon adet satmıştır. Bu rakamda ilk seri ile gelen başarının tesadüf olmadığı, oyunun ne kadar sevildiğinin kanıtı niteliğindedir.

3. Minecraft

3. Minecraft

Her insanın içinde bir çocuk yatar. İşte bunun kanıtı bir oyun. Piyasa sürüldüğü günden bu yana her yaştan insan tarafından oynanan Minecraft tüm dünyada inanılmaz bir ilgi gördü. Sandbox türünün en iyilerin biri olan bu oyun; Xbox 360 için 2012 yılında piyasaya sürülmüştür ve 12 milyon adet satmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Halo 3

2. Halo 3

Oyun denince en çok akla gelen şirketlerden bir tanesi olan FPS türünün en iyi örneklerinden biri olarak nitelendirilir ve Xbox konsoluna özel olarak çıkışını gerçekleştirdiği Halo 3. Kısa sürede konsolun en iyi oyunlarından biri olmayı başarmıştır ve tüm dünya genelinde  14,5 milyon adet satmıştır.

1. Kinect Adventures

1. Kinect Adventures

Minecraft oyunu için tekrarladığımız sözleri bu oyun içinde tekrarlasak yanlış olmaz. Her insanın içinde var bir çocukluk ve bunun biraz çılgın bir maceraya dönüşmesi Kinect’in piyasaya sürülmesiyle birlikte 2010 yılında karşımıza çıkan Kinect Adventures, sunduğu oynanabilirlik sayesinde Xbox 360 oyun konsolunun en çok satan oyunu olmayı başarıyor ve  yaklaşık 24 milyondan fazla bir satışı rakamı inanılmaz bir satış rakamına ulaşmayı başarıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
3
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

dunden beri hic yorum yazimmamasi, turkiyedeki xbox sayisi konusunda bir fikir veriyor.

Therewasauser

PS döver :)

Pasif Kullanıcı

4 teki resim ghostun olmasın :D