onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Tüm Anne ve Babaların Altını Çizerek Okuması Gereken Her Çocuğun Geçtiği 8 Kritik Dönem

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Tüm Anne ve Babaların Altını Çizerek Okuması Gereken Her Çocuğun Geçtiği 8 Kritik Dönem

Ayça
01.03.2020 - 07:30

Her yaşın ayrı bir güzelliği olduğu konusunda hemfikiriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yenidoğan - 3 aylık

Yenidoğan - 3 aylık

Bu yaş aralığında ağlama yöntemi, bebeğinin ihtiyaçlarını gösterme şeklidir. Ebeveyn olarak zamanla bebeğinizin aç, yorgun ya da konforsuz olduğunda ağlama şeklinin duruma göre değiştiğini fark edecekseniz.

Bazen bebeğiniz, belirli olmayan bir nedenden dolayı ağlamaya başlayabilir. Böyle durumlarda, bebeğinize dokunarak ve onunla konuşarak rahatlatmaya çalışmalısınız.  Güvende olduklarını, sevildiklerini ve size güvenebileceklerini hissetmeleri gerekir. Yeni doğan bebekler, sesinizdeki duyguyu hissedebilir. 

Bebeğinize ninni söyleyin, onunla yüz yüze konuşun ve kendisini güvende hissetmeleri için onları ani hareketlerden koruyan kundaklama yöntemini deneyin. Ayrıca, bebeği kollarınızda tutmak ve sallamak da onlar için güvenilir bir ortam yaratır.

4-6 aylık

4-6 aylık

Bebeğiniz söylediklerinize ve oyuncaklara karşı gülme ve kıkırdama gibi tepkiler verebilir. Bu yüzden, ebeveynlerin komik suratlar yapıp onlar gülmeye teşvik etmesi mükemmel olacaktır. 4-6 ay arası bebekler, anne ve babaları dışındaki insanları da fark etmeye başlayacaklardır. Tanıdık nesne ve objeleri fark edeceklerdir. Bu zamanlar, onlara farklı çocuk ve insanları tanıtmaya başlama zamanı.

7-12 aylık

7-12 aylık

Bu aşamada, bebekler herkesten ziyade annelerini tercih etmeye ve istemeye başlarlar. Yabancı yüzlerden korkabilirler. Ebeveynlerine yapışık olmak isterler ve onlardan uzaklaştıklarında ağlamaya başlarlar. Bunu önlemek için, bebeğiniz güvenli bir alanda oynarken, her zaman geri döneceğinizi gösterecek şekilde kısa süreliğine ondan uzaklaşabilirsiniz.

1-2 yaş

1-2 yaş

Bu yaştaki çocuklar, ev dışında daha fazla sosyal etkileşim ve deneyim yaşamalılar. Diğer çocuklarla oynarken henüz etkileşime girmezler ve paylaşım kavramını tam olarak anlamazlar. Öfke nöbetleri yaygındır, bu yüzden ona kızmadan ya da fiziksel temas uygulamadan, çocuklarınızı disiplin altına almak önemlidir.

3 yaş

3 yaş

Şimdi çocuğunuz akranlarıyla oynamaya ve eşyalarını paylaşmaya başlayacaktır. Öfke nöbetleri daha seyrek hale gelir. Karanlık ya da yatak altından çıkacağını düşündüğü şeylerden korkmaya başlayabilirler. 

Ayrıca, size yaptığı bir resmi ya da oyun hamurlarıyla yaptığı desenleri gösterdiklerinde, onlarla ne kadar gurur duyduğunuzu söylemelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

4-5 yaş

4-5 yaş

Bu yaş aralığındaki çocuklar, kuralları takip edebilirler ancak neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar veremeyebilirler. Daha özgür olmak isterler. Onları kendi başlarına bir şeyler yapma konusunda teşvik etmelisiniz. Dünyaya karşı çok daha meraklı olurlar.

4 yaşındayken, ruh hali değişiklikleri sıklaşabilir, agresifleşir ve kardeşleriyle kavga etmeye başlayabilirler. Bunun aksine, 5 yaşına geldiklerinde daha sorumlu olurlar, ebeveynleriyle daha iyi anlaşırlar ve çevrelerindeki insanları mutlu etmek isterler. 

Çocuğunuza öfke kontrolü sağlamayı ve nasıl hissettiklerine dair açık açık konuşmayı öğretmelisiniz. İyi davranışlarına dair onlara iltifat etmeyi unutmayın.

6-12 yaş

6-12 yaş

Arkadaşlık kavramı oldukça önemli hale geliyor ve romantik ilişkiler dikkatlerini çekmeye başlıyor. Bu yaşlarda, yaşıtlarına karşı kıskançlık başlayabilir. Kulüplerin ve grupların bir parçası olmayı severler ve rekabet gerektiren oyunlara katılmayı severler. Bu noktada, çocuğunuza öz disiplin aşılamayı ve kendinden büyüklere saygı duymayı öğretmeyi unutmayın. Ayrıca mümkün olduğunca kaliteli zaman geçirmeye çalışmalısınız.

13-18 yaş

13-18 yaş

Bu yaş aralığındaki çocuklar genellikle kendilerini başkalarıyla karşılaştırırlar ve akranları tarafından kabul görmek isterler. Bu yüzden onlara akran baskısı ve stresi ile nasıl başa çıkacaklarını öğretmeli ve duyguları ve endişeleri hakkında sizinle konuşmaları gerektiğini anlatmalısınız. Romantik ilişkiler daha da önem kazanmaya başlar ve daha özgür olmak isterler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
34
12
8
7
7
6
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sevim Yigit

kısacası 18 yaşına kadar her dönem kritik