Görüş Bildir
Haberler
TSK, Hitler'in Mayınlarını İmha Etti

TSK, Hitler'in Mayınlarını İmha Etti

Onedio Medya
21.01.2014 - 02:22 Son Güncelleme: 21.01.2014 - 13:03

TSK, Hitler'in Mayınlarını İmha Etti

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), denizlerde birinci ve ikinci dünya savaşlarından kalma mayınları temizleme çalışması yürüttü.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait modern mayın avlama gemileri, Kuzey ve Orta Ege’de 30 Kasım-1 Aralık 2013 ve 13-15 Ocak 2014 tarihlerinde 20 mayını imha etti. Patlatma çalışmalarında, çevreye ve deniz canlılarına en az zarar verecek yöntem izlendi. Genelkurmay açıklamasında, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma mayınların, önceki büyük savaştan kalma mayınlara göre 30 yıllık bir teknoloji üstünlüğüne sahip olduğu belirtildi.

TSK’daki faaliyetlere ilişkin bir diğer açıklamada ise Kosova’da NATO Harekâtı kapsamında faaliyet yürüten Kosova Barış Gücü’nün yeniden teşkilatlandırma çalışmasının 13 Ocak’ta tamamlandığı kaydedildi. Halen Türkiye’nin lider ülke olduğu Güney Müşterek Bölgesel Birlik Komutanlığı ile ABD’nin önderlik yaptığı Doğu Müşterek Bölgesel Birlik Komutanlığı, Güney Müşterek Bölgesel Birlik Komutanlığı şemsiyesi altında birleşti. Doğu Müşterek Bölgesel Birlik Komutanlığı lağvedildi. Öte yandan duyuruda, 3’üncü Piyade Tümen Komutanı ve 7’nci Hudut Alay Komutanı’nın Dağlıca İlköğretim Okulu’nu ziyaret ettiği bildirildi. Askerler öğrencilere karne hediyesi olarak giyim ve kırtasiye malzemesi armağan etti.

ZAMAN

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_tsk-hi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0