Görüş Bildir
Haberler
Trump'tan F-35 Açıklaması: 'Türkiye S-400 Aldığı İçin Satmayacağız'

Trump'tan F-35 Açıklaması: 'Türkiye S-400 Aldığı İçin Satmayacağız'

ABD Başkanı Donald Trump, Barack Obama döneminde Türkiye'ye Patriot'ların satılmamasının yanlış olduğunu, bununla beraber, Rusya'dan S-400 alması gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satmayacaklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın aktardığına göre, Trump, Türkiye'nin Rusya'dan geçen hafta S-400 hava savunma sistemlerini almaya başlamasına ilişkin Beyaz Saray'daki kabine toplantısında Türkiye ve F-35'lerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Barack Obama döneminde Türkiye'ye Patriot satılmaması dolayısıyla önceki yönetimi eleştiren Trump, Türkiye'nin bundan dolayı Rusya'dan S-400 aldığını belirtti.

"Çok zor bir durum fakat üzerinde çalışıyoruz"

"Çok zor bir durum fakat üzerinde çalışıyoruz"

Trump, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu anladıklarını vurgulayarak, 'İçinde bulunduğu çok zor bir durum ve biz de ABD olarak zor bir durumda kaldık ancak şunu ifade edeyim; ABD, Rusya'dan füze sistemi satın aldığı için NATO müttefiki Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satmayacak. Çok zor bir durum fakat üzerinde çalışıyoruz. Neler olacağını göreceğiz fakat bu gerçekten adil değil.' ifadelerini kullandı.

"Üretici firma bu durumdan memnun değil"

"Üretici firma bu durumdan memnun değil"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump ayrıca bu durumdan dolayı F-35 uçaklarının üreticisi Lockheed Martin'in memnun olmadığını çünkü firma için bunun binlerce istihdam anlamına geldiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili olarak dün yaptığı açıklamada, 'S-400'lerimizi almaya başladık. 'Alamazlar' dediler, bugün sekizinci uçak da geldi.' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
81
34
25
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
clearskies

Siktir edin nasıl olsa 2012’den beri yerli uçağımız göklerde. Yakıtı hiç bitmeyen, bormazyum ile güçlendirilmiş yerli ve milli uçağımız.

Kzlt

Öyle deme üzülürüm Fatmagül. Kaç gün oldu Fransa'da Bourget Havacılık ve Uzay Fuarı'nda yerli savaş uçağımızın maketini sergilemiştik, buda bir şeydir.

Kzlt

Değildir tabii ki bazarov

Ahmet Attonu

dünyanın tepensinde amerika ve onu yöneten bir deli vay dünyanın haline