Görüş Bildir
Haberler
Toure'den Dünyaya İsyan!

Toure'den Dünyaya İsyan!

Fatih
19.04.2014 - 00:40

Toure'den Dünyaya İsyan!

Manchester City’nin Fildişili orta sahası Yaya Toure, Afrikalı olduğu için dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilemeyeceğini düşünüyor.

İngiltere, İspanya ve Yunanistan liglerinde şampiyonluklar yaşayan Fildişili oyuncu, aynı zamanda Barcelona ile birlikte Şampiyonlar Ligi’ni de kazanmıştı. Toure, Cuma günü açıklanan Profesyonel Futbolcu Derneği’nin yılın oyuncusu adaylarının arasında gösterildi.

Fildişili oyuncunun takım arkadaşı Samir Nasri yaptığı açıklamada, “Toure, Afrikalı olmasaydı dünyanın en iyi orta saha oyuncusu olabilirdi.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

BBC’de Football Focus’a konuşan 30 yaşındaki oyuncu, “Bence Samir’in söyledikleri kesinlikle doğruydu. Dürüst olmak gerekirse doğru tanım taraftarlardan geldi.” ifadelerini kullandı.

Toure açıklamalarına, “Olumsuz olmak istemiyorum ama dürüst olmak gerekiyor. Eğer Afrika’da herhangi bir yere giderseniz insanlar size Messi’yi tanıdıklarını söyler. Ama Avrupa’ya geldiğinizde Yaya Toure dediğinizde insanlar kim o der.” sözleriyle devam etti.

Afrika’yı dünyaya tanıtmak istediğini de söyleyen Fildişili futbolcu, “Bazıları adımı bildiklerini söylüyor ancak yüzümü bilmiyorlar. Ama Messi’nin yüzünü biliyorlar. Afrikalı olmaktan gurur duyuyorum. Afrikalı insanları savunmak istiyorum. Afrikalı oyuncuların nasıl oynayabildiklerini bütün dünyaya göstermek istiyorum.” şeklinde konuştu.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/04/19/tourede...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın