Görüş Bildir
Haberler
Topbaş Vekilliği Düşünmüyor

Topbaş Vekilliği Düşünmüyor

Fotoğraf: AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekili adaylığını düşünmediğini, siyasi hayatını üçüncü dönem belediye başkanlığı sonunda 'kapatmak' istediği söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, siyasi hayatını belediye başkanlığıyla sonlandırmak istediğini açıkladı.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro inşaatında yaptığı incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, bir gazetecinin seçimlerde milletvekili adayı olup olmayacağı sorusu üzerine şöyle yanıtı verdi:

'Allah sağlık, ömür verirse niyetim, siyasi hayatımı İstanbulluların yaşattığı gururla, üçüncü dönem belediye başkanlığıyla kapatmak istiyorum. Hiç kimseye bugüne kadar nasip olmayan bir yetki ile yetkilendirildim.'

İstanbullulardan 2019 yılına kadar yetki aldığını ifade eden Topbaş, görevini sürdürme arzusunda olduğunu da ekledi.

'Taşınma söz konusu değil'

Büyükşehir belediyesinin Seyrantepe'ye taşınacağı iddiasının sorulması üzerine Topbaş, 'İstanbul Belediyesi büyük bir kuruluş. 72 binin üzerinde insan çalışıyor bizde. Birçok ilden büyük. Bu sistemde İstanbul'un birçok yerinde dağınık birimlerimiz var. Bir çatı altında toplasak, onların servisleri bir takım giderleri hesapladığımız zaman 'ciddi bir tasarruf olur' diye bir çalışma yaptırdık. Ama bugün için uygulamadan vazgeçtik, ciddi bir yatırım' diye konuştu.

'Karıncayı incitmeyiz'

Kadir Topbaş, Sarıyer'de bir barınakta köpeklerin yakıldığı iddialarına ilişkin ise 'Bizim değerlerimiz, kültürümüz ve inancımız, bütün canlılara saygı gösteren bir anlayıştan gelmekteyiz. Kesinlikle karıncayı dahi incitmediğimiz, evimde gördüğüm örümceği bile alıp dışarıya, doğaya bırakan birisiyim. Bu hassasiyeti gösteren birisiyim. Çünkü ekolojik zincirlerimizin kopmaması lazım. Bunun farkındayız. Birileri bunu farklı maksatlarla kullanabilir' değerlendirmesinde bulundu.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0