Görüş Bildir
Haberler
Tiyatroculardan Ağaç Nöbeti

Tiyatroculardan Ağaç Nöbeti

Tiyatroculardan Ağaç Nöbeti

DEVLET Tiyatroları Atölye Sahnelerini’nin olduğu Macunköy’deki tesiste ağaç krizi yaşanıyor. Tiyatrocular, araziyle ilgili dava sürerken, bine yakın ağacın oldu bittiye getirilip kesileceğini iddia ediyor.

Arazinin 4 bin 250 metrekarelik kısmının Milli Emlak tarafından bir firmaya satılmasının ardından, özel şirketin sınırlarına kadar dayandığını belirten tiyatrocular, “Bine yakın ağaç oldu bittiye gitmeden müdahale edilmeli” sözleriyle yetkilileri göreve davet etti.

Araziyi alan firmanın açılan davaya rağmen inşaata başladığını savunan tiyatrocular, yıl içinde onlarca oyunun oynandığı İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’ni içinde barındıran arazinin 60 yıldır Devlet Tiyatroları bünyesinde olduğunu hatırlatarak yapılan uygulamayı “hukuksuzluk” olarak nitelediler. Tiyatrocular, şu sözlerle tepki gösterdi:

“Arazi 2005 yılında Milli Emlak tarafından bir firmaya satıldı. Devlet tiyatrolarının bütün mücadelesine rağmen bu durumun önüne geçilemedi. Mahkeme tarafından elimize ulaşmış olan bir tahliye kararı olmamasına rağmen firma kazmaya başladı. Misafirhane sınırımıza kadar gelerek bine yakın ağacın olduğu bölümü de almak istiyorlar. Bunu olmaması için kamu malına zarar verildiği gerekçesiyle Devlet Tiyatroları bir suç duyurusunda bulundu. Bu ağaçların oldu bittiye gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Gecenin kaçı olursa olsun, buraya gelerek müdahale edeceğiz.”

Ender Baykuş

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0