Görüş Bildir
Haberler
Tırnakları Güçlendirmek İçin Diyet Ve Doğal Çözümler

Tırnakları Güçlendirmek İçin Diyet Ve Doğal Çözümler

Ayhan Yavuz
18.03.2019 - 16:42

Tırnakları Güçlendirmek İçin Diyet Ve Doğal Çözümler

Tırnakları zayıf ve kırılgan hale getirebilecek birçok faktör vardır. Yetersiz tırnak sağlığı için beslenme eksikliği sıklıkla suçlanmaktadır. Bu nedenle sağlıklı tırnakların korunması için doğal çözümlerle sağlıklı bir diyet yapılmalıdır.

Tırnaklar, keratin olarak bilinen sertleştirilmiş bir proteinden yapılan ölü hücrelerdir. Bu protein ayrıca saç ve ciltte de bulunur. Tırnak bir matristen büyür. Matriste yeni bir büyüme olurken, yeni tırnaklar oluşturmak için eski tırnak hücreleri dışarı doğru itilir.

Güçlü ve esnek olan sağlıklı parlak tırnaklar sağlıklı bir kişinin işaretidir. Zayıf tırnakların en önemli nedenlerinden biri zayıf bir diyettir. Tırnak kalitenizi ve genel sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız, sağlıklı ve dengeli bir diyetin takip edilmesi önemlidir.

Tırnakları Güçlendirmek İçin Hangi Vitamin Gerekli

Bahsedilen gıdalardan sağlıklı tırnak bakımı için en önemli besinlerden biri çinkodur. C vitamini, omega-3 ve protein de önemlidir. Demir ve kalsiyum da küçük miktarlarda gereklidir. Vitamin E, genel cilt bakımı için mükemmeldir, aynı zamanda A ve B vitaminler i de gereklidir.

Çinko

Çinko eksikliği nedeniyle çoğunlukla kırılgan ve zayıf tırnaklara neden olur. Bu nedenle, çok çinko zengin gıdalar yemek önemlidir. Hamile olan veya hap olan kadınlar çoğunlukla çinko eksikliğine sahiptir.

Et, balık, yumurta, kabuklu deniz hayvanı, balkabağı, tam tahıllı hububat vb. Birçok besin kaynağında çinko bulabilirsiniz.

Demir

Demir eksikliği anemiye yol açar ve aneminin belirtilerinden biri kırılgan tırnaklardır. Bu nedenle, demir eksikliğiniz varsa kendinizi kontrol ettirin.

Demir eksikliğini azaltmak için yiyebileceğiniz üst demir bakımından zengin besinler, karaciğer, kırmızı et, yumurta sarısı, koyu yeşil yapraklı sebzeler, hindi, fasulye, enginar ve kuru üzüm ve kuru erik gibi kuru meyvelerdir.

C Vitamini

C vitamini önemli bir antioksidandır ve açık cildin korunmasında yardımcı olur. Ancak, aynı zamanda çok önemli bir rol oynar. Vücuttaki demirin uygun şekilde emilmesine yardımcı olur. Yani, demir emilimini teşvik etmek için limon, portakal, yeşil çay, çilek vb.

Omega-3

Genel olarak iyi sağlığı korumak için, özellikle iyi kalp sağlığı ve cilt sağlığı iyi yağlar tüketir ve kötü yağlardan uzak durur. En iyi yağlardan biri, omega-3 yağ asitleridir. Onları ringa balığı, sardalye, somon, ton balığı ve uskumru gibi çeşitli balıklardan alabilirsiniz.

Protein

Daha önce de belirtildiği gibi, tırnaklar, keratin denilen sertleştirilmiş bir proteinden oluşuyor, bunların da protein alımına ihtiyacı var. Yani, yoğurt, tavuk, hindi, yumurta, soya ve diğer zengin protein kaynaklarını tüketin.

E vitamini

E vitamini vücutta iyi dolaşım sağlamak için mükemmeldir. Ayrıca cildi sağlıklı, esnek ve nemlendirmeye yardımcı olur. Daha güçlü tırnaklar için badem, avokado, fındık, mısır ve zeytinyağı gibi E vitamini açısından zengin besinler tüketin.

Kalsiyum

Tırnaklar çok az miktarda kalsiyum içerir, bu nedenle zayıf tırnakların süt, yumurta, yoğurt, peynir, badem, Brezilya fıstığı, brokoli vb.

A vitamini ve B vitamini

Sağlıklı tırnakların korunması için az miktarda A ve B vitamini gereklidir. Bu vitaminler kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur ve güçlü antioksidanlardır. Yani, bu vitaminleri yeşil yapraklı sebzeler, yeşil çay, fındık, fasulye vb.

Verilen besinleri diyetinize dahil etmenin yanı sıra, bazı ev aletlerini tırnaklarınıza daha güçlü bir şekilde kavuşmaları için de uygulayabilirsiniz.

Tırnaklara günde iki kez besin açısından zengin bir yağ sürün. Bu onlara da büyük bir parlaklık verecektir. Her gün onlara biraz zeytinyağı ya da badem yağı sürün.

Sertleşmiş tırnaklarınız varsa, haftada iki kez evde fırçalayın. Bunun için toz pirinç, hint yağı ve bal karışımı kullanın.

Ayrıca limon ve bal karışımını doğrudan parmaklara da uygulayabilirsiniz. Karışımı iki dakika boyunca uygulayın ve masaj yapın ve yarım saat sonra yıkayın.

Bu nedenle, daha önce belirtilen yiyecek maddelerinden daha fazla yemeye ve iyi tırnak bakımı için bazı ilaçları kullanmayın. Tırnaklar için sağlıklı bir diyetin ardından haftalar sonra gelişmiş tırnak sağlığını gösterecektir.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> https://www.kadinpost.com/guzellik-bakim/tirnaklari-guclendirmek-icin-diyet-ve-dogal-cozumler-h673.html

KadınPOST - Kadınlar Mekanı

Kaynak: https://www.kadinpost.com/guzellik-ba...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın