Görüş Bildir
Haberler
Tim Cook, 2014 Yılında 9.2 Milyon Dolar Kazandı

Tim Cook, 2014 Yılında 9.2 Milyon Dolar Kazandı

ATKN
23.01.2015 - 11:54

Bugün yayınlanan ve Apple’ın 2014 yılına ait mali bilgilerini içeren belgelere göre Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz sene 9.2 milyon dolar kazanmış. Bu gelirin 1.7 milyon dolarlık kısmı maaşına denk düşüyorken, geriye kalan kısım primlerden elde edilen kazancı temsil ediyor.

Yayınlanan belgelerde sadece Tim Cook’un değil, İnternet Yazılım ve Servislerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, Perakende ve Online Mağazalardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Angela Ahrendts, Operasyonlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Williams, emekli olan Finans Sorumlusu Peter Oppenheimer ve yeni Finans Sorumlusu Luca Maestri’nin de maaşları yer alıyor. Aralarında bir karşılaştırma yaptığımızda ise geçtiğimiz yıl Apple’a katılan Angela Ahrendts’in 73 milyon dolarlık geliriyle 2014 yılının en fazla kazanan Apple çalışanı olduğu görülüyor.

Bu verilerde dikkat çeken bir diğer kısım ise kıdemli başkan yardımcılarının yani CEO’dan sonraki en yetkili kişilerin departman fark etmeksizin 947,596$ maaş alıyor olması. (Angela Ahrendts ve Luca Maestri henüz Apple’da yeni çalışmaya başladıklarından dolayı maaşları düşük) Her ne kadar Tim Cook’un maaşı kıdemli başkan yardımcılarının maaşının yaklaşık 2 katı olsa da son 3 yıldır hisse senedi ödülü almamış olmasından dolayı Tim Cook’un en az kazanan üst düzey yöneticilerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Applefanatigi.com

Kaynak: http://www.applefanatigi.com/tim-cook...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0