Görüş Bildir
Haberler
TİB Ses Kayıtlarını Paylaşan Hesapların Peşinde

TİB Ses Kayıtlarını Paylaşan Hesapların Peşinde

adem kara
24.03.2014 - 10:50

TİB Ses Kayıtlarını Paylaşan Hesapların Peşinde

TİB'de yapılan görüşmelerde Twitter'dan, gündemi sarsan ses kayıtlarını paylaşan hesaplarla ilgili de bilginin talep edildiği iddia edildi.

17 Aralık'ın ardından başkanı ve personel yapısı MİT ağırlıklı bir yapıya dönüştürülen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB), erişimin engellendiği Twitter ile yapılan görüşmede Türkiye'nin gündemini sarsan ses kayıtlarını paylaşan hesaplarla ilgili de bilgi talep edildiği iddia edildi. İddia tartışılırken Twitter, mahkeme kararı ile askıya alınması istenen hesapları kapatmaya başladı.

YOUTUBE'DAN DA IP İSTENDİ

Ankara Başsavcılığı da Youtube'dan ses kayıtlarını paylaşan hesapların IP adreslerini istedi. Savcılığa resmi yanıt vermeyen Youtube'un, IP adreslerini paylaşmayacağı, mahkeme kararının görülmesi durumunda ilgili paylaşımın inceleneceği belirtildi.

Twitter'ın, bazı mahkeme kararları gerekçe gösterilerek TİB'in koruma tedbiri kapsamında idari bir kararla erişime engellenmesinin ardından TİB ile Twitter arasında yaşanan görüşmelerde bazı hesaplarla ilgili bilgi talep edildiği ifade edildi.

HESAPLAR ASKIYA ALINDI

Önceki gün TİB'de gerçekleştirilen twitter'in avukatı Gönenç Gürkaynak ile TİB yetkilileri arasında saatler süren toplantıda nelerin konuşulduğu, tarafların karşılıklı taleplerinin ne olduğu merak konusu oldu. Görüşmeye ilişkin dün TİB'den yapılan açıklamada, Twitter'ın, Samsun'da C.K adlı kadının ismi kullanılarak müstehcen içerikli yazı ve resimlere yer veren sahte hesabı askıya aldığı belirtildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, twitter'ın bu adımını, 'Twitter'ın hesapları askıya almasını olumlu bir adım olarak görüyorum. Hukuki zemine oturmuş bir sosyal medyanın ülkemize çok faydası olacağı kanaatindeyim' sözleri ile değerlendirdi.

HEDEFTEKİ ADRESLER

Mahkeme kararlarına konu twitter hesapları askıya alındı. Ancak toplantının gündeminin sadece bu hesaplar olmadığı öne sürüldü. TİB yetkililerinin, twitter'dan bazı hesapların IP adreslerini de istediği iddia edildi. Bu hesapların Türkiye'nin gündemini sarsan ses kayıtlarını paylaşan hesaplar olduğu belirtildi. Twitter avukatı ile TİB yetkilileri arasında yapılan toplantı, mahkeme kararlarına konu hesapların askıya alınmasının ardından, dün akşam saatlerine kadar devam etti.

YOUTUBE'DAN HARAMZADELERİ İSTEDİLER

TİB'in Twitter'dan ses kayıtlarını yayan hesapların IP adreslerini istediğinin iddia edilmesinin ardından ses kayıtlarına ilişkin soruşturmasını sürdüren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Youtube'a yazı yazarak ses kayıtlarının yüklendiği IP adreslerin gönderilmesini talep etti. Youtube yazıya henüz yanıt vermedi. Ancak Cumhuriyet'e bilgi veren kaynaklar, 'Youtube'un sadece Türkiye'de değil tüm dünyada uyguladığı prensibinin, cinsel istismar gibi suçlar hariç kişisel bilgilerin paylaşılmaması olduğunu' aktardı. 'IP adreslerinin verilmesinin mümkün olmadığını' belirten yetkililer, 'Mahkeme kararına göre, ilgili paylaşım incelenir, gerekiyorsa içerik kaldırılır' dedi. 

Kaynak: Cumhuriyet

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0