Görüş Bildir
Haberler
Tehdit ve Hakaretten Yargılanan Aziz Yıldırım Beraat Etti

Tehdit ve Hakaretten Yargılanan Aziz Yıldırım Beraat Etti

İş adamı Hamdi Akın'a hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu gerekçesiyle Aziz Yıldırım hakkında açılan davada karar çıktı. 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Yıldırım, suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 3 Kasım 2013’te düzenlenen seçimli olağanüstü genel kurulunda yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım’ı tebrik etmek isteyen iş adamı HamdiAkın, hakaret ve tehdide uğradığı gerekçesiyle şikâyette bulundu. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede, hakaret ve tehditte bulunduğu iddia edilen Aziz Yıldırım’ın, daha sonra kürsüye çıkarak basın-yayın organlarının önünde Hamdi Akın’ı kastederek eleştiri sınırlarını aşan söylemlerde bulunduğunu ifade edildi. İddiaların CD görüntüleri ve bilirkişi raporuyla tespit edildiğine dikkat çekilen iddianamede, Yıldırım’ın suça konu sözleri ile Akın’ın onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu öne sürüldü. Bu nedenle de Aziz Yıldırımhakkında, 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 2 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Aziz Yıldırımile taraf avukatları katıldı. Yıldırım savunmasında, “İddianamede anlatılan konuşma tarafımızdan yapılmıştır. Ayrıca tehdit ve hakaret kastım yoktur. Suça konu metinde, ‘satma’ diye tanımlanan kelime mecazi anlamda kullanılmış bir kelimedir. Buradaki konuşma genel bir konuşmadır. Şikâyetçiye yönelik kişiselleştirme yapılmamıştır.” diyerek beraatını talep etti. 

Mahkeme Hâkimi Tamer Akgökçe, CMK 223/2-a maddesi gereğince, yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle, sanık Aziz Yıldırım’ın unsurları bulunmayan atılı suçlardan ayrı ayrı beraatına karar verdi.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
10
10
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın