Görüş Bildir
Haberler
TBF'den Galatasaray Düzenlemesi

TBF'den Galatasaray Düzenlemesi

Fatih
10.10.2014 - 21:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

TBF'den Galatasaray Düzenlemesi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Yönergesi'nde yapılan değişiklikler yayınlandı.

TBF, geçen sezon Galatasaray Liv Hospital'ın Fenerbahçe Ülker maçına çıkmaması sonrası oluşan ceza yönetmeliği boşluğunu giderdi. Bundan böyle mazeretsiz olarak maça ya da kupa törenine çıkmayan takımlara '10'a kadar puan silme ve/veya küme düşürme' cezaları verilebilecek.

Basketfaul'un haberine göre; Galatasaray Liv Hospital'ın geçtiğimiz sezon FenerbahçeÜlker ile oynanan final serisinin son maçına çıkmaması sonrasında oluşan boşluk giderildi.

Bundan böyle mazeretsiz olarak maça çıkmayan takımlara, '10'a kadar puan silme ve/veya küme düşürme cezası' verilecek. Kupa ya da madalya törenine mazeretsiz olarak katılmayan takımlara da aynı ceza maddesi uygulanacak.

Basketbol camiası tarafından 'radikal' olarak nitelendirilen bazı değişiklikler şöyle

KUPA TÖRENİNE ÇIKMAYAN TAKIM BİLE KÜME DÜŞÜRÜLEBİLİR

34.1. Kuruluşun geçerli mazereti olmadan müsabakaya ya da kupa - madalya seremonisine katılmaması halinde on (10) puana kadar puan silme cezası ve/veya küme düşürme cezası ile ayrıca bu eylemlere karşılık 100.000-TL'sına kadar para cezası verilir.

SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASINDA ŞOK DÜZENLEME

11.5 Seyircisiz oynama cezası alan kulüpler takip eden ev sahibi olarak oynayacağı müsabakanın yanısıra, ceza aldığı müsabakadaki rakip takımla kendi sahasında oynayacağı ilk müsabakada yine seyircisiz oynayacaktır. Bu ceza takip eden sezondan sonra ortadan kalkacak.

İnternet Haber

Kaynak: http://spor.internethaber.com/spor/sp...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın