Görüş Bildir
Haberler
Tatavla'nın Kültürel Mirası Kayıt Altına Alınıyor

Tatavla'nın Kültürel Mirası Kayıt Altına Alınıyor

Batuhan
14.06.2016 - 14:52 Son Güncelleme: 20.06.2016 - 14:31

Tatavla, İstanbul Şişli’deki semtlerinden biri olan Kurtuluş’un eski adı. Semtte yaşayan birçok kişi, sonradan koyulan “Kurtuluş”, “Bozkurt”, “Ergenekongibi adlara tepkiyle halen bu adı kullanıyor ve İstanbul’un farklı etnik kimliklere yıllarca evsahipliği yapan bu semtini o günlerin adıyla anlama devam ediyor. İşte semtin bu çokkültürlü geçmişi artık kayıt altına alınıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

70 TK - “Tatavla’nın Mimari ve Somut Olmayan Kültürel Mirasının Belgelenmesi Projesi” kapsamında, mimari bellek haritalama ve sözlü tarih çalışmaları yapılıyor. Projenin adındaki 70, Tatavla’dan geçen otobüs hattının kodu. 70TK ise semtin Tatavla’dan Kurtuluş’a evrilişinin yolculuğunu temsil ediyor.

Geçmişinden kalan izlerini aktarmak amacı taşınıyor

Geçmişinden kalan izlerini aktarmak amacı taşınıyor

Türkiye’den Kültürel Mirası Koruma Derneği (KMKD), Paros Dergisi ve Özyeğin Üniversitesi’nden temsilcilerin ortaklığında, Şişli Belediyesi’nin desteği ile yapılan proje kapsamında, form değiştiren Tatavla’nın kültürel mirasını koruma altına almak, geçmişinden kalan izlerini aktarmak amacı taşınıyor. Bunun da ilgilenen genç katılımcılar ile sözlü tarih çalışmaları ve mimari bellek haritalandırması aracılığıyla gerçekleştirmesi hedefleniyor.

“Sözlü tarih” ve “mimari bellek haritalama” olmak üzere iki ayrı atölye grubu olacak

“Sözlü tarih” ve “mimari bellek haritalama” olmak üzere iki ayrı atölye grubu olacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

29 - 30 Haziran tarihleri arasında, “sözlü tarih” ve “mimari bellek haritalama” olmak üzere iki ayrı atölye grubu olacak. Sözlü tarih atölyesinde katılımcılar akademisyenlerden, bir sözlü tarih çalışmasının nasıl gerçekleştirilmesi gerektiğine dair eğitim alacaklar. Haritalama atölyesinde de Tatavla’nın mimari geçmişi üzerine çalışılacak. 

Atölye eğitimlerinin ardından, sözlü tarih grubundaki 12 kişi semt sakinleriyle görüşmeler yapacak. Daha sonra bu yapılan çalışmalar bir araya getirilecek. Mimari bellek haritalandırma grubundaki 12 kişi ise tarihi hatıralar, fotoğraflar ve sözlü tarih çalışmaları üzerinden yapılan mekânsal analizleri haritalandıracak.

Programın kontenjanı toplamda 24 katılımcı ile sınırlı. Atölyelere başvuru için son tarih 22 Haziran. 

Başvurular proje için açılan siteden yapılabilir. 

Kültür servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın