Görüş Bildir
Haberler
Tasarımın Yazılımdaki Önemi

Tasarımın Yazılımdaki Önemi

hokkaweb
10.07.2014 - 17:37 Son Güncelleme: 10.07.2014 - 18:16

Tasarımın Yazılımdaki Önemi

Tasarım hayatımızın her anında büyük bir öneme sahip olmakta ve hayatın her alanında kullanılmaktadır. Estetiği ve güzelliği ön plana çıkaran tasarım gösterilmek istenen şeyin tamamı ile farklı gösterilmesini sağlayabilmektedir.

Özellikle yazılımcıların işlerinin büyük bir çoğunluğu teknik özelliklerden ibaret olsa bile web üzerindeki her yazılımda tasarımın önemi daha büyük olmaktadır. İyi bir tasarım sahibi olan web siteler hedef kitlenin üzerine çıkabilmekte ve daha geniş kitlelere ulaşabilmektedir. Her site için önemli olan tasarımın bir siteyi yazılımdan öte bir bakış açısına götürerek farklı bir bakış açısıyla bakmasını sağlamaktadır. Özellikle web tasarımın önemi sitelerin arama motorlarında üst sıralara çıkması ve ziyaretçi sayısının artırılmasındaki etkisinin web yazılımdan daha büyük olduğu bilinmesi gerekmektedir.

Bir tasarımın site üzerindeki görünürlülüğü etkilemesinden dolayı siteye gelecek ziyaretçilerin sitede sıkılmaması karmaşayla karşılaşmaması ve sitede daha uzun süre vakit geçirmesi için bir önem arz etmektedir. Her sitenin arama motorlarında en üst sırada olması siteye gelecek ziyaretçi sayısını etkileyen en önemli faktör olduğu için iyi bir tasarıma sahip olan bir site daima daha çok ziyaretçi sayısına ulaşır ve arama motorlarında en üst sırada çıkar.

Hayatın her alanında uygulanan tasarımın bir site üzerinde uygulanması sonucunda alınan sonuçların büyük oranda değişmesi tasarımın insan üzerindeki etkisini göstermektedir ve insanları etkilemenin en önemli yolu olduğunu kanıtlamaya devam etmektedir.

Kaynak: http://hokkaweb.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın