Görüş Bildir
Haberler
Tarsus'ta Binlerce Balık Sahile Vurdu...

Tarsus'ta Binlerce Balık Sahile Vurdu...

ATKN
19.09.2016 - 13:57

Mersin'in Tarsus ilçesinde Seyhan Nehri'nin denizle buluştuğu noktadaki toplu balık ölümleri, son birkaç aydır 4. kez tekrarlandı... Binlerce balık sahile vururken, durum köylüler ve çevreciler tarafından endişe ve üzüntü ile karşılandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Tarsus ilçesine bağlı Baharlı Mahallesi yakınlarında Seyhan Nehri’nin denizle birleştiği noktada binlerce balık sahile vurdu. 

Aldığı ihbar ile Baharlı Mahallesinde denize döküldüğü noktaya giden Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı ve Fahri Av Müfettişi Tufan Dokucu, bu durumun artarak devam ettiğini ve ortaya çıkan manzara karşısında üzüldüklerini söyledi. Her dönem olduğu gibi bu dönemde de Seyhan Irmağı'na karışan zehirli atıkların toplu balık ve deniz canlılarının ölümüne neden olduğunu öne süren belirten Dokucu, konuyu yetkililere bildirdi.

Bu arada, balık ölümlerinden haberdar olan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, Dokucu ile buluşarak bilgi aldı. Gördüğü manzara karşısında oldukça üzülen Atıcı, yaşananların takipçisi olacağını söyledi. 

Gördüğü manzaranın içler acısı olduğunu ifade eden Atıcı şöyle devam etti:

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Adana'da bulunan birçok atık su arıtma tesisinin çalıştırılmadığı ve balıkların bu nedenle öldüğü söyleniyor'

'Adana'da bulunan birçok atık su arıtma tesisinin çalıştırılmadığı ve balıkların bu nedenle öldüğü söyleniyor'

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı

'Bütün Mersinlilerin, Tarsusluların yüreğini yakan bir manzara, milyonlarca Kefal Balığı şu anda bu sahili doldurmuş durumda. Bunun nedenini araştırdığımızda, köylüler benzer manzaranın 4 aydır yaşandığını söylüyor. Özellikle bu işle ilgilenen doğa dostları, çevreciler, Adana'da bulunan birçok atık su arıtma tesisinin çalıştırılmadığını ve balıkların bu nedenle öldüğünü söylüyor. Bu son derece vahim bir iddiadır.

'Kendi ceplerinden ödedikleri paralar ile tahliller yaptırmışlar'

'Kendi ceplerinden ödedikleri paralar ile tahliller yaptırmışlar'

Aslında iddia olmaktan öte bir tespit haline gelmiştir. Çünkü buradaki doğa dostları balık ölümlerini böyle görünce, kendi ceplerinden ödedikleri paralar ile tahliller yaptırmışlar. Bu tahlil sonuçlarında Adana'daki arıtma tesisinden, sözüm ona arıtılmış suyun bırakın içilmeyi el bile değmeyecek kadar kirli olduğuna dair raporları almışlar. Bu raporları Tarsus Kaymakamlığına, Mersin Valiliği'ne, Adana'daki yetkililere vermelerine rağmen hiçbir işlem yapılmamış. Burada milyonlarca balığın öldüğünü gözümüzle görüyoruz.'

'İşin ucu nereye gidiyorsa, kime dayanıyorsa peşini bırakmayacağız'

'İşin ucu nereye gidiyorsa, kime dayanıyorsa peşini bırakmayacağız'
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşin peşini bırakmayacağını kaydeden Atıcı şöyle devam etti:

'Bu işin izini sürüp nereye kadar gidiyorsa peşinden gideceğim. Neden arıtma tesisi çalıştırılmaz? Çünkü arıtma tesisinin çalışması için para gerekiyor. Zaman zaman küçük akıllılar para hırsıyla bu arıtma tesisini çalıştırmayıp sözüm ona kar ettiklerini düşünüyorlar ama hem doğaya hem insan sağlığına çok ciddi zarar veriyorlar. Bu işin sorumluları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan başlamak üzere bu denetimleri yapmadıkları için Adana ve Mersin Valiliği başta olmak üzere Adana ve Mersin Büyükşehir Başkanlıkları, işin ucu nereye gidiyorsa, kime dayanıyorsa, ne oluyorsa olsun peşini bırakmayacağız.

Bu balık ölümlerinin kesinlikle önüne geçeceğiz. Buradan Mersin ve Tarsus halkının da bizimle birlikte bu mücadelede var olduklarını biliyoruz onları da bize desteğe çağırıyoruz. Bunu yapanlar katildir, bu katillerden kesinlikle hesap soracağız. Bu katillerinden öldürdüğü milyonlarca balığın, öldürdüğü onlarca kaplumbağanın hesabını sormakta benim boynumun borcu olsun.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
66
62
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Darkwins

Bakın, kıçınızı yırtın ! Belediyeler/devlet yüksek mecburiyeti olmadıkça doğa, hayvan, orman gibi korunması ve kollanması gereken sahip çıkılması gereken şey... Devamını Gör

Mehlika

O balıklar telef olmuş sayılmaz. Toplanıp gübre veya hayvan yemi yapılabilirler gayet.

Mehlika

Ben sadece farklı bir noktaya değindim. Sorun çözümü değil hali hazırda gerçekleşmiş bir duruma öneri.

Alican

İktidar 2011 de Tarsusa sahil bandı projesi başlattı. Bir sürü ağaç kesildi. Proje tamamlanmadan çalışmalar durduruldu. Sahil pisliklerden geçilmiyor. Hiçbir... Devamını Gör