Görüş Bildir
Haberler
Tarihi İnci Sineması Yıkılmayı Bekliyor

Tarihi İnci Sineması Yıkılmayı Bekliyor

Ulaş
25.05.2014 - 17:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarihi İnci Sineması Yıkılmayı Bekliyor!

Geçen hafta yıkılan Pangaltı’daki İnci Pasajı’nın bitiminde yer alan İnci Sineması da yıkılmayı bekliyor. Halaskargazi Caddesi üzerindeki 15 dönümlük araziye rezidans ve otel yapılacak.

İstanbul’da Pangaltı Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı’na ait olan arazi üzerinde bulunan ve 1946 yılında inşa edilen İnci Pasajı yıkıldı. Vakfa ait yaklaşık 15 dönümlük arazide kültür varlığı olarak onaylanan okul ve kilise dışındaki dükkânlar tahliye edilerek yıkıldı. Pasajın bitişinde yer alan, Yeşilçam filmlerinin tarihi mekânı İnci Sineması’nın da yıkılacağı belirtiliyor. CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihi pasaj ve sinemanın bulunduğu arazi üzerine otel ve rezidans inşaatı için izin vermişti.  

Pasajın bulunduğu arazi plan değişikliğiyle “Turizm Tesis Alanı” olarak kabul edilirken 3 emsalle, 15 bin metrekarelik arazinin inşaat alanı 45 bin metrekareye ulaşıyor. Yükseklik ise serbest bırakıldı. Bodrumlar emsale dahil edilmedi. Ayrıca 1. bodrum kat, zemin kat ve 1. normal katta iş yerleri olabilecek. Yapılan plan değişikliği Halaskargazi Caddesi üzerinde yapı, nüfus ve trafik yoğunluğunu artırdığı aynı zamanda silüeti etkilediği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi Palanlama Müdürlüğü, Belediye Meclisi’ne olumsuz görüş bildirmişti.

1946 yılında yapılan pasaj tamamen yıkıldı

68 yıl önce inşa edilen İnci Pasajı (üstte) tamamen yıkıldı. Yeşilçam filmlerinin tarihi mekânı İnci Sineması’nın da (yanda) yakında yıkılacağı açıklandı.

  • Vatan
Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/tarihi-i...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0