Görüş Bildir
Haberler
Taraftarlara Sağduyu Çağrısı

Taraftarlara Sağduyu Çağrısı

Batuhan
13.01.2015 - 17:30

16 Ocak'ta oynanacak Kızılyıldız - Galatasaray maçı öncesi Euroleague yönetimi İstanbul'da yaşanan olayları hatırlattı ve taraftarları bireysel olarak bu tip hadiselerin yaşanmaması için sorumlu davranmaya davet etti.

Taraftarların bireysel olarak bu tip olayların yaşanmaması için sorumlu davranması gerektiği vurgulanan açıklamada, 'Herkes İstanbul'da yaşanan bu trajik olayı hatırlamalı ve benzer hadiselerin tekrar yaşanmaması adına her türlü bireysel davranıştan kaçınıldığına emin olmalıdır. Genel olarak spor ve özellikle basketbol, herkesin takımına tutkusunu gösterdiği bir keyif alma yeridir. Bu tutku her zaman, rakip takım ve taraftarlara tam bir saygı çerçevesinde gösterilmelidir. Tüm taraftarlar, rakip oyuncular, kulüp ve taraftarlara saygısızlık yapmadan, kulüplerini ve oyuncularını desteklemeye ihtiyaç duyarken rekabet sadece sahalarda kalmalıdır' dendi.

Şiddettin sporda hiçbir yeri olmadığının altı çizilen açıklamada, 'Kulüpler fiziksel veya sözlü her çeşit şiddeti ayıplar, yerel yetkililerle birlikte şiddeti kökünden söküp atmak için savaşır ve tüm taraftarları herhangi bir şiddet eylemine tanıklık etmeleri halinde kulüp ve yerel yetkilileri bilgilendirmeye davet eder. Tüm taraftarlar dünyanın gerçekten en iyi taraftarı olduklarını, desteklerini tamamen kulüplerine ve oyuncularına verdiklerini, ve rakip taraftarlar, kulüpler ve oyunculara gerçek bir centilmenlik gösterdiklerini, dünyaya gösterme şansına ve sorumluluğuna sahiptir.' ifadelerine yer verildi.

İstanbul'da oynanan karşılaşma öncesi iki takım taraftarları arasında olay çıkmıştı. Yaşanan olaylarda 25 yaşındaki Sırp taraftar Marko Ivkovic hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/tar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0