Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'da Koalisyon İçin Anlaşma Sağlandı

Yunanistan'da Koalisyon İçin Anlaşma Sağlandı

Batuhan
26.01.2015 - 11:49

Yunanistan'da seçimleri kazanan ancak hükümet çoğunluğunu iki sandalye ile kaçıran solcu Syriza, 13 milletvekili çıkaran ANEL ile hükümet kurma konusunda uzlaştı.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, sandıkların yüzde 99,80'i açıldı. Partilerin oy oranları ve sandalye sayıları şöyle:

Seçimden zaferle çıkan Syriza’nın koalisyon ortağı belli oldu. Bir önceki iktidar partisi Yeni Demokrasi’den ayrılan milletvekillerin kurduğu ANEL partisi (bağımsızlar) başkanı Panos Kommenos, Pazartesi sabahı Syriza genel merkezinden ayrılırken, ülkesinin yeni bir hükümeti olduğunu söyledi:

“Şunu söylemek isterim, bu andan itibaren Yunanistan’da hükümet var. Başbakan Tsipras’a güven oyu vereceğiz. Başbakan, devlet başkanına gidecek ve sonra da hükümet üyelerini açıklayacak.”

Syriza lideri Alexis Tsipras’ın bugün ya da yarın yemin etmesi bekleniyor. Henüz resmi olmayan sonuçlara Syriza parlamentoda 149 milletvekiliyle temsil edilme hakkı kazanmıştı. ANEL'in ise koalisyona 13 milletvekiliyle katılacak.

ANEL, kemer sıkma politikalarına tıpkı Syriza gibi karşı, ancak kilisiyle ilişkiler ve mülteciler gibi sorunlarda sağcı politikaları savunuyor.

ANEL seçim kampanyaları sırasında yaptığı reklamda, kendi lideri Panosu Kammenos’u adı tıpkı Syriza lideri gibi Alexis olan bir çocuğunun oyuncak treninin yoldan çıkmasına engel olurken gösteriyor ve reklam Kammenos’un, “Biz ülkenin güvenlik vanası olacağız” demesiyle son buluyordu.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/syr...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0