Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan, 2022'den Vazgeçmiyor

Suudi Arabistan, 2022'den Vazgeçmiyor

Fatih
17.08.2014 - 22:08

Suudi Arabistan, 2022'den Vazgeçmiyor

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Başkanı Harbi, Katar'ın 2022 Dünya Kupası ev sahipliği hakkını 'hep birlikte savunacaklarını' söyledi.

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Başkanı Ahmed Eid el-Harbi, 2022 Dünya Kupası ev sahipliğiyle sadece Katar'ın sadece kendisini değil 'tüm Arap dünyasını temsil ettiğini' ve bu hakkı hep birlikte savunacaklarını belirtti.

Harbi, Katar'ın 2022 Dünya Kupası ev sahipliği ve bu yöndeki eleştirilere ilişkin yaptığı açıklamasında, Katar'ın FIFA İcra Kurulu'ndan dosyasına en fazla oyu ve güveni kazanarak evsahipliği hakkını elde ettiğini belirtti.

Katar'ın dosyasının İcra Kurulu tarafından beğeniyle karşılandığını ve 'önde gelen, büyük' ülkeleri geride bıraktığını ifade eden Harbi, 'Biz Suudi Arabistanlılar olarak bu organizasyonun sadece Katar'ı değil tüm Arap dünyasını temsil ettiğini düşünüyoruz. Dünya kupasının bölgemizde düzenlenmesi, Körfez ülkelerinin tamamına katkı sağlayacaktır' ifadelerini kullandı.

Harbi, Katar'ın evsahipliğine yöneltilen suçlamaların çoğunun yabancı basından geldiğine değinerek, şunları kaydetti:

'Suudi Arabistan ve Katar herşeyden önce şüphe yoktur ki kardeştir, ortak tarihi ve kaderi paylaşmaktadır. Katar'ın ev sahipliği dosyası yani ev sahipliğimizde kaygılarımız aynıdır. Şunu rahatlıkla teyid edebilirim, vatanın hakkını tüm meşru yollardan savunmaya devam edeceğiz. Katar'a yöneltilen ancak hepimizi etkileyen saldırılara karşı duracağız. Katar, dünya kupasına evsahipliğini başarılı şekilde yapabileceğinin tüm garantisini vermiştir. Allah'tan bundan sekiz sene sonra Katar'ın evsahipliği hakkını başarıyla yerine getirmesini sağlamasını diliyoruz ve biz de böyle olacağına inanıyoruz'

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, 5 Mart'ta Katar'ın KİK içinde imzaladığı güvenlik anlaşmasını fiili olarak yerine getirmediği gerekçesiyle Doha'daki büyükelçilerini çekme kararı almıştı.

Diplomatik krizden 6 hafta sonra, üye ülke dışişleri bakanları Riyad'da bir araya gelmiş, olağanüstü toplantının ardından krizin aşıldığı mesajı verilmişti.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani'nin, Kral Abdullah'ı Riyad'da ziyaret etmesi ve Suudi Arabistan Ulusal Muhafız Bakanı Miteb bin Abdullah bin Abdulaziz'in, Katar Emirini Doha'da ziyaret etmesi gerilen ilişkilerin normalleşmesi şeklinde yorumlanmıştı.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/458/asya/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın