Görüş Bildir
Haberler
Sürücüsüz Otomobiller İçin 5 Sene!

Sürücüsüz Otomobiller İçin 5 Sene!

Onedio Teknoloji
19.09.2014 - 10:50 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 10:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce Arabaların Gözlerini İyice Açmak Gerekiyor

Tesla şirketi, yaklaşık bir sene önce sürücüsüz otomobil teknolojisini geliştirme planlarını açıklamıştı. Şirketin CEO’su Elon Musk, bu hayalin gerçekleşmesi için yaklaşık olarak 5 veya 6 senelik daha ar-ge çalışması gerektiğini öngörüyor.

Musk’ın verdiği demece göre bunun sebebi henüz ‘bilgisayarların görüş yeteneğinin’ yani objeleri ayırt ederek tanımlama yeteneğinin gerektiği kadar gelişmiş olmaması. Musk, günümüzdeki prototiplerin radar, kameralar ve birkaç sensörlerden gelen veriyi işleyerek etrafı hakkında bilgi sahibi olduğunu ve karar verdiklerini söylüyor. Her ne kadar bu ekipmanlar gün geçtikçe küçülüp ucuzlasa da arkaplandaki yazılımın iyice geliştirilerek objeleri ayırt edebilir hale gelmesinin çok daha doğru kararlar alınabilmesi için gerekli olduğunu savunuyor.

Günümüzde pek çok şirket bu problem üzerine yoğunlaşmış durumda. Google, sürücüsüz otomobil projesi için California sokaklarında simülasyonlar çalıştırarak arabaları eğitiyor. California yönetimi de Mercedes ve Audi markalarına gerçek yollarda testler yapmaları için izin vermiş durumda.

Sürücüsüz otomobiller güvenlik ve kolaylık açısından oldukça büyük faydalar sağlayacağı öngörülüyor. Musk, önümüzdeki 6 yıl içinde kendini süren arabaların insanlar tarafından kontrol edilen arabalardan 6 kat daha güvenli olacağı görüşünde. Trafiği azaltmak ve daha hızlı seyahate olanak sağlamak gibi artıların yanısıra bu teknolojinin şüphesiz en büyük artılarından biri de araba sürülürken sürücülerin başka şeylere vakit ayırabilmesi olacak.

Musk, Tesla şirketinin hedefinin 2020 yılında kendini süren arabaları piyasaya sürmek olduğunu belirtiyor. Nissan firması ise o yıla kadar birden fazla model piyasaya sürmeyi hedefliyor ve  gerekli olan sistemin var olan arabaların fiyatlarına sadece 1000$ lık bir ek yapacağını öngörüyor.

Kaynak: http://www.theverge.com/2014/9/18/644...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın