Görüş Bildir
Haberler
Suriyeli Türkmenlerin Yaşam Mücadelesi

Suriyeli Türkmenlerin Yaşam Mücadelesi

adem kara
02.10.2014 - 09:13 Son Güncelleme: 02.10.2014 - 11:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye’den kaçarak Lübnan’a sığınan Suriye Türkmenleri, zor şartlarda hayat mücadelesi veriyor. Suriye ordusunun, Akdeniz’e ve Lübnan’a sınırı olan ve Türkmenlerin köyü olarak bilinen Zara’ya saldırması üzerine, sağ kalan köy halkı çareyi kaçmakta buldu. Türkmenler, sınırın öte tarafındaki Lübana’a geçerek Kawşara köyüne sığındı.

Köylerinin stratejik bir konumda olması sebebiyle günlerce havadan bombalandığını söyleyen Türkmenler, daha sonra da karadan düzenlenen saldırda çok sayıda kişinin öldürüldüğü, bazılarının ise esir alındığını ifade etti.

Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan Abu Mustafa, “Köyünden çok kişiyi öldürdüler. Esir alınan çok sayıda insan var. Ama onların akıbetini bilmiyoruz. 85 yaşındaki annemin boğazını keserek öldürdüler” dedi.

Lübnan’da hayat pahalılığı ve çok sayıda Suriyeli mültecinin bu ülkede bulunması Türkmenlerin yaşan koşullarını zorlaştırmış. Türkmenler en çok sığındıkları Kawşara köyünde barınma yeri konusunda sıkıntı çekmişler.

9 ÇOCUĞUYLA İNŞAATTA KALIYOR

Savaşta iki çocuğunu kaybeden Um Mustafa da, “Yaşam şartlarımız çok kötü. Bir göz oda için 200 dolar kira istiyorlar. Ödeyemiyoruz. Eşim ameliyat oldu, çalışamıyor. Çocuklarım küçük ve biri işitme engelli. Büyük ve küçük oğlumu şehit ettiler. Bir oğlum da hapiste. Bazen burada yiyecek ekmek parası dahi bulamıyoruz.”dedi. Mustafa ailesi, kiraladıkları bir dükkanı eve çevirerek şimdilik burada barınıyorlar.

Um Abdullah ise 9 çocuğuyla bir inşaatta kalıyor. Abdullah, yaşananları anlatırken göz yaşlarına hakim olamıyor: “9 çocuk bir karı koca 11 kişiyiz. Bizim sadece 5 yatak, 8 battaniyemiz var. BM kanalıyla bize çok az yardım geliyor. 3 aydır kira yardımı da alamadık. Eşim iş bulamıyor, oğlum Suriye’de hapiste”.

Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/93092/s...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0