Görüş Bildir
Haberler
Suriyeli Ailelere Psikolojik Destek

Suriyeli Ailelere Psikolojik Destek

Muhammed Uludağ
01.10.2014 - 13:10 Son Güncelleme: 01.10.2014 - 16:46

Suruç’ta Suriyeli sığınmacıların barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından yaşadıkları travmayı atlatmaları için Psikososyal destek çalışmaları başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 12 sosyal çalışması çadır kamplarda kalan sığınmacılarla birebir görüşerek yaşadıkları travmayı atlatmaları için çalışıyor. Suriyeli sığınmacıların son göç dalgalarından Suruç’ta bir taraftan sığınmacıların barınma ihtiyaçları giderilirken diğer taraftan da psikolojik destek veriliyor.

Şanlıurfa Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı aralarında psikolog, sosyolog, çocuk gelişimcisi 12 kişi çadır kamplarında terapilere başladı. Ailelerle birebir görüşen ekipler sığınmacıların yaşadıkları travmayı atlatmaları için caba harcıyor.

Aile ve  Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol göç dalgasının yaşandığı ilk günlerde ağırlıkta sınırda çalışmalar yaptıklarını daha sonra da ekiplerin çadırlarda bire bir görüşmeler yaptıklarını belirtti. Demirkol, çalışanların özellikle Arapça ve Kürtçe bildiklerine dikkat çekti. Suriyelilerin yaşadıkları travmayı ve gelecek endişesini atlatmaları için çalışmaların süreceğini kaydetti.

Sosyal Hizmet Uzmanı Nazif Dağ da Suriyelilerin bir bilinmezliğe doğru yola çıktıklarını düşündüklerini ve kendilerinin görevinin de onları rahatlatmak olduğunu söyledi. Suriyelilere bilgi verildiği zaman daha fazla rahatladıklarını söyleyen Dağ, “Babası yanında ölen, yaralanan çocuklar eşlerini kaybeden kadınlar var. Bir bilinmezliğe doğru yola çıkıyorlar. Bizim amacımız onların endişelerini gidermek' dedi.

Yakınlarını kaybeden Suriyeliler yaşadıkları travmayı Türk psikologlarda atlatıyor. Çocuklar psikolog ablaları ile oyun oynuyor, sohbet ediyor. Yine Suriyeli kadınlar sosyal çalışmacılara yaşadıklarını anlatıyor. Yetkililer, Psikososyal destek çalışmaların çadır kamplarında normal hayata geçiş sürecinde devam edeceğini belirtti.

Kaynak: http://www.urfa.com/suriyeli-ailelere...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0