Görüş Bildir
Haberler
Sınır İhlali Yapan Suriye Uçağı TSK Tarafından Düşürüldü

Sınır İhlali Yapan Suriye Uçağı TSK Tarafından Düşürüldü

Batuhan
23.03.2014 - 13:32 Son Güncelleme: 23.03.2014 - 18:38

TSK Savaş Uçağını Düşürdü!

Hatay'ın Samandağı İlçesi yakınlarında bir savaş uçağı düştü. Uçağın, Suriye ile Samandağı arasındaki sıfır noktasına düştüğü bildirildi. Sınır ihlali yapan savaş uçağı TSK tarafından düşürüldü.

Askeri kaynaklardan gelen ilk açıklamaya göre; vurulan uçak sınırı 7-8 mil ihlal etti.

AFP'nin bir sivil toplum örgütüne dayandırdığı haberinde de Suriye uçağının Türk uçaksavarları tarafından düşürüldüğü iddia edilmişti.Savaş uçağının pilotunun, paraşütle atlayarak kurtulduğu ancak nereye indiğinin bilinmediği öne sürülmüştü.

SURİYE HABER AJANDINDAN İLK AÇIKALAMA

Suriye resmi ajansı SANA da uçağın TSK tarafından düşürüldüğünü doğrularken pilotlardan birinin paraşütle atlayarak kurtulduğunu duyurdu.

GÖRGÜ TANIKLARINDAN İLK İFADE

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, ÖSO kontrolüne geçen Kesek Sınır Kapısı civarına bomba atmak isteyen Suriye'ye ait savaş uçağı sınıra yaklaşınca Türk jetleri tarafından vurularak düşürüldü. Vurulan uçak, Lazkiye'nin doğusunda bir nokta. 2 yıl önce Türk uçağının Suriye tarafından düşürüldüğü yer ise aynı kentin güneyinde bir bölgeydi.

22 Haziran 2012’de bir Türk Fantom keşif uçağının Lazkiye’nin güneyinde düşürülmesinden sonra Türkiye Suriye’ye ilişkin Angajman Kuralları’nı değiştirmiş, Türkiye sınırına “güvenlik riski ve tehlikesi oluşturacak şekilde” yaklaşan her Suriyeli askeri unsur, askeri hedef olmuştu.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları, 16 Eylül 2013'te Türkiye sınırını 2 kilometre derinlikte ihlal eden M-17 tipi bir Suriye helikopterini vurmuş, helikopter Suriye tarafına düşmüştü.

VALİLİKTE UÇAK TOPLANTISI

Öte yandan, Hata Valisi Celalettin Lekesiz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit ve Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile valilikte bir araya geldi. İçeriği hakkında açıklama yapılmayan toplantının düşürülen Suriye uçağıyla ilgili olduğu öne sürüldü.

GENELKURMAY'IN SİTESİNDE DİKKAT ÇEKEN DUYURU

Genelkurmay Başkanlığı, uçak vurulmadan önce sitesinde yaptığı duyuruda, 'Hava Muharebe Devriye Görevi' icra eden bir adet F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, Hatay üzerinde, toplam 20 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirmişti.

HATAY VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 'Sınır bölgesine intikal eden bilgilere göre 20 dakika önce Suriye'nin Keseb kasabasının batı tarafına bir Suriye uçağının düştüğü bilgisi geldi' dedi.

Vatan

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/tsk-sava...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay'dan düşürülen Suriye uçağı açıklaması

Genelkurmay'dan düşürülen Suriye uçağı açıklaması
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0