Görüş Bildir
Haberler
Süleyman Beg Hayalet Kente Döndü

Süleyman Beg Hayalet Kente Döndü

Fatih UZUN
06.09.2014 - 17:04

Irak'ın Selahaddin ilinin Tuzhurmatu İlçesi'ne bağlı Süleyman Beg kasabasının IŞİD'ten tamamen kurtarılmasına rağmen 'Hayalet kent' durumunda olduğu bildirildi.

Irak'ın Selahaddin ilinin Tuzhurmatu İlçesi'ne bağlı Süleyman Beg kasabasının IŞİD'ten tamamen kurtarılmasına rağmen 'Hayalet kent' durumunda olduğu bildirildi. Harabeye çevrilen kasabanın temizlenmesiyle bölgede şimdi Türkmen gönüllü askerler ve Peşmerge güçleri bulunuyor. IŞİD üyelerinin bir binayı sözde mahkeme olarak kullandığı, militanların terk ettikleri binayı ateşe verdikleri ifade edildi.

Nahiyede bulunan okul ve kamu binalarının yerle bir edilmiş durumda olduğunu belirtilirken, Türkmen gönüllüler bölgenin tam anlamıyla temizlendiğini bildirdi. Tuzhurmatu halkına da çağrıda bulunan gönüllü Türkmenler herkesin evine dönmesini istedi. Kurtarılan bölgelerde bulunan bazı evlerin ateşe verilmesi veya yağma olayları üzerine talimat aldıklarını bildiren gönüllüler bunu yapanların cezalandırılacağını bildirdi.

IRAK'TA IŞİD'E BİR DARBE DAHA

Öte yandan, Irak Ordusu Diyale iline bağlı El Uzayim kasabasının İncane bölgesinin kontrolünü ele geçirdi. Düzenlenen operasyonlar sonucu silahlı grupları bölgeden çıkarmayı başaran ordu güçleri bölgedeki ilerleyişini sürdürüyor.

3 aydan bu yana silahlı grupların elinde olan Uzayim nahiyesinin İncane bölgesinin kontrolünü almak için ordu güçleri harekete geçti. Düzenlenen operasyonlarda başarılı olan ordu birlikleri bölgeyi kontrolü altına alabildi. Diyale'nin İncane bölgesinde bulunan Dicle Operasyonlar Komutanı General Abdulemir El Zeydi ile diğer bazı komutan ve gönüllü askerler, İncane'nin kontrolünü aldıklarını belirterek Diyale'nin Uzayim nahiyesinin tüm bölgelerinin kontrolünü almak için ilerleyişin sürdüğünü bildirdi. 

Ahmet Haşim Muhtaroğlu/DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0