Görüş Bildir
Haberler
STAR’da ‘Nefret Dili’ Ayrılığı

STAR’da ‘Nefret Dili’ Ayrılığı

adem kara
26.03.2014 - 17:14

Yazı İşleri Müdürü Doğan Ertuğrul Gazeteden İstifa Etti

STAR Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Doğan Ertuğrul, son dönemlerde kullanılan ‘nefret dili ‘ni gerekçe göstererek dört yıldır görev aldığı gazeteden ayrıldı.

İstifa kararını yaptığı yazılı bir açıklamayla duyuran Ertuğrul, Gezi eylemleri ve yerel seçim sürecinde STAR’ın daha demokratik bir Türkiye idealini savunan yayın çizgisini kaybettiğini savundu.

İktidar partisi AKP’nin Gezi sürecinde birçok toplum kesimine karşı kullandığı ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve kriminalize edici dilin, dershane tartışmasıyla birlikte Gülen Cemaati’ne karşı açıkça bir nefret söylemine dönüştüğünü belirten Ertuğrul, “Milyonlarca insanın büyük bir saygı duyduğu bir kanaat önderi ile bağlıları akıl almaz şeylerle suçlanmış ve bu dil seçim meydanlarına taşınmıştır” dedi.

Yaşanan bu ‘cinnet ‘ halinden medyanın da nasibini aldığını, ‘kara propaganda’ amaçlı haberlerin gazete ve televizyonların ‘rutini’ haline geldiğini kaydeden Ertuğrul, ayrılık kararını, “Bu nedenle yıllarca sahiplenerek görev yaptığım gazetemde benim açımdan sorumlu ve dengeli bir gazetecilik yapma imkanı kalmamıştır” sözleriyle duyurdu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/medya/starda-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0