Görüş Bildir
Haberler
SPK'dan İnan Kıraç'a Suç Duyurusu

SPK'dan İnan Kıraç'a Suç Duyurusu

Fatih UZUN
27.01.2014 - 21:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

SPK'dan İnan Kıraç'a Suç Duyurusu

SPK işadamları İnan Kıraç, Klod Nahum ve Jan Nahum hakkında suç duyurusunda bulundu.

GRUP ŞİRKETİNE FAZLADAN PARA

SPK KARSAN şirketinin grup şirketi Heksagon Mühendislik'e piyasa değerinden farklı ödeme yapıldığına karar verdi. Bu kapsamda Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Başkan Vekili Klod Nahum ve Murahhas Aza Jan Nahum hakkında suç duyurusunda bulundu.

SPK tarafından yapılan açıklamada 'Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. (Karsan, Şirket) nezdinde Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapılan incelemeler neticesinde aşağıdaki tabloda yer alan suç duyurularının yapılmasına karar verilmiştir' denildi.

8 MİLYON TL'LİK GERİ ÖDEME İSTENDİ

SPK tarafından yapılan yazılı açıklamada 2010-2012 döneminde, Karsan tarafından Heksagon Mühendislik ve Tasarım A.Ş.'den yapılan tasarım ve mühendislik hizmeti alımlarında emsallerine göre bariz şekilde

farklı fiyat uygulandığı belirtildi. Açıklamada Karsan tarafından Heksagon Mühendislik ve Tasarım A.Ş.'den yapılan tasarım ve mühendislik hizmeti alımlarında emsallerine göre bariz şekilde farklı fiyat uygulanması sonucunda, Karsan'ın malvarlığında meydana gelen faiz hariç toplam 8 milyon 174 bin 314 TL tutarındaki azalmanın giderilmesi istendi.

  • Yenişafak
Kaynak: http://yenisafak.com.tr/ekonomi-haber...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0