Görüş Bildir
Haberler
2014'ün İlk Hacker Kurbanı Snapchat

2014'ün İlk Hacker Kurbanı Snapchat

Onedio Medya
01.01.2014 - 17:44 Son Güncelleme: 02.01.2014 - 10:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Snapchat’e Şok: Kullanıcı Bilgileri Çalındı!

Snapchat kullanan 4.6 milyon kişinin kullanıcı adı ve telefon numaralarının çalındığı ortaya çıktı.

Facebook’un 3 milyar dolarlık satın alma teklifini geri çeviren ve çok sayıda kullanıcısı olan Snapchat’te 4.6 milyon kişinin kullanıcı adı ve telefon numarasına ait bilgiler, SnapchatDB adlı internet sitesinde paylaşıldı.

İlgili sitede yayınlanan kişisel bilgiler, SQL veya CSV olarak indirilebiliyor. Bilgilerin yayınlandığı SnapchatDB adlı internet sitesinde telefon numaralarının son iki haneleri spam’i önlemek amacıyla sansürlenerek paylaşıldı.

Diğer bir yandan, kısa bir süre önce SnapchatDB adlı internet sitesinden bilgilere erişim sağlanabiliyordu ancak bu haberi sizlerle paylaştığımız zaman itibariyle internet sitesine erişim kapatılmış durumda.

Snapchatdb.info sitesine girmek isteyen kullanıcıları “This account has been suspended. Either the domain has been overused, or the reseller ran out of resources.” mesajı karşılıyor. / 16:29

2014′ün ilk günlerinde Snapchat ile ilgili bu durum, oldukça şaşırtıcı ve sürpriz bir gelişme oldu. Konuyla ilgili Snapchat tarafından henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

WeBeyn

Kaynak: http://www.webeyn.com/snapchatde-kull...

Snapchat'ten Hangi Numaraların Açığa Çıktığını Gösteren Uygulama

Snapchat’in hikayesi giderek Facebook’unkine benzemeye başladı. Aynı Facebook gibi Snapchat de araştırmacıların güvenlik açığı uyarısına kulak asmayınca, küçümsediği güvenlik açığı kullanılarak, aslında sorunun tahmin edildiğinden daha büyük olduğunu tüm dünyanın gözleri önünde ispatlanmıştı. Anımsayabileceğiniz gibi Filistinli bir genç bulduğu açığın gerçek bir sorun olduğunu ispatlamak için açığın detaylarını Zuckerberg’in duvarında paylaşmıştı.

Snpachat’in durumunda ise Gibson Security adlı bir güvenlik firması uygulamanın adres defteri özelliği sayesinde kayıtlı tüm telefon numaralarının ele geçirilebileceğini söylemiş, Snapchat konuya gerekli önemi vermemiş ve sonucunda 4,6 milyon kişinin telefon numarası ortalığa dökülmüştü.

Bu yaklaşık tüm Snapchat kullanıcılarının yarısının numarasının ortaya çıktığı anlamına geliyor. Gibson Security şimdi de kullanıcıların kendi numaralarının dışarı sızıp sızmadığını kontrol edebilecekleri bir araç hazırladı…

Her ne kadar 4,6 milyon telefon numarasının yayınlandığı SnapchatDB! adlı internet sitesi şu anda duraklatılmış görünse de olan oldu ve numaralar ele geçirildi. Gibson Security kendi numaralarının ele geçirilip geçirilmediğini merak edenler için bir araç hazırladı. Bu aracın sadece ABD’de kayıtlı telefon numaralarını kontrol ettiğini anımsatalım.

Araç oldukça basit ve tek yapmanız gereken Snapchat kullanıcı adınızı girmek. Yanıt olaraksa ya güvende olduğunuzu, ya da numaranızın sızdığınına dair bir bilgi gösteriyor. Eğer numaranız sızmışsa son iki hanesi XX şeklinde belirtilmiş olarak numaranızı da görebiliyorsunuz.

Snapchat en güzel günlerini yaşadığı zamanlarda ve 3 milyar dolarlık satın alma teklifini henüz reddetmişken ortaya çıkan bu sorun uygulamanın başını çok ağrıtabilir. Bakalım Snapchat bu krizden kurtulmanın yolunu bulabilecek mi…

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/01/02/sn...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0