Görüş Bildir
Haberler
Slingshot: Facebook'tan Snapchat'e Rakip

Slingshot: Facebook'tan Snapchat'e Rakip

Onedio Medya
10.06.2014 - 10:19 Son Güncelleme: 10.06.2014 - 10:27

Slingshot: Facebook'tan Snapchat'e Rakip

Facebook’un Poke uygulamasındaki başarısızlığının ardından farklı yöntemlerle farklı kitlelere ulaşma çabası sürüyor. Facebook uygulamasının dışında farklı şeyler de geliştirmeyi deneyen şirket bu konuda daha ciddi adımlar atmaya başlamış gibi görünüyor.

Facebook, geçtiğimiz yılın sonunda Snapchat için yaptığı 3 milyar dolarlık satın alma teklifinin reddedilmesiyle birlikte “kendi Snapchat’ini” yapmaya karar vermiş.

Birkaç AppStore mağazasında “yanlışlıkla” yayınlandığı söylenen Snapchat rakibi Slingshot, tıpkı Snapchat’te olduğu gibi fotoğraf, video ve mesaj öğelerinin paylaşılmasını sağlıyor ve bu görseller aynı Snapchat’te olduğu gibi belli bir zaman diliminden sonra otomatik olarak siliniyor.

Slingshot’ın yanlışlıkla ortaya çıkması, stratejik olarak bilerek yapılan bir sızdırma gibi dursa da pazarın nabzını ölçmek adına güzel bir adım. Gençler arasında oldukça popüler olan Snapchat’ten sonra gençlerin benzer özellikleri taşıyan farklı bir uygulamaya yönelmek isteyip istemeyecekleri ise muamma.

Facebook’un bu hamlesi, Snapchat karşısında ne kadar etkili olacaktır bilinmez ancak Facebook’un gençler arasında ne kadar çok tercih edilebilir olma isteği malum. Her ne kadar yayınlandıktan kısa bir süre sonra iTunes üzerinden uygulamayı indirebileceğiniz linkle birlikte kaldırılan Slingshot’ın yakın bir sürede tekrar piyasada olması ve Snapchat karşısında oyunun gidişatını değiştirmeye çalışabileceğini söyleyebiliriz.

webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/06/10/facebo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0