Görüş Bildir
Haberler
Skype, Web Üzerinden de Hizmet Vermeye Hazırlanıyor

Skype, Web Üzerinden de Hizmet Vermeye Hazırlanıyor

ATKN
14.11.2014 - 17:52

2011 yılından bu yana bir Microsoft markası olan Skype, bir masaüstü programı olmanın ötesine geçiyor ve Skype.com üzerinden web tabanlı hizmet vermeye hazırlanıyor.

Şimdiye kadar web tarayıcıları üzerindeki eklentiler aracılığıyla aramalara yönlendirme yapan Skype , bundan sonra Skype.com üzerinden eklenti kurmaksızın direkt olarak sesli ve görüntülü aramalar yapılmasını sağlayacak.

Şimdilik küçük bir kullanıcı kitlesi tarafından erişilen yeni Skype.com, önümüzdeki aylarda aşamalı olarak tüm dünyaya açılacak. Aylık 2 milyar dakika sesli ve görüntülü görüşmeye aracılık eden Skype, bu yenilikle ‘ben de Skype yok, kurmam lazım’ sözünü de tarihe karıştıracak. Skype.com’a giriş yapıp hızlıca iletişim kurulabilecek.

Skype’ın anlık mesajlaşma özelliğini de kapsayan Skype.com, popüler internet tarayıcılarını RTC standartlarına uygun olarak destekleyecek. Skype.com’a giriş yapıldığında geçmiş iletişim kayıtları da aynı şekilde görülebilecek.

Skype’ın bu adımı mobilleşen dünya için pek bir anlam ifade etmiyor ama web trafiğinin halen mobil taraftan çok daha fazla olduğu malum. Skype erişimini kolaylaştıran bu yenilik, bilgisayarlarda program indirme sorununu büyük oranda ortadan kaldıracak.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/11/14/skype-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0