Görüş Bildir
Haberler
Sırbistan-Arnavutluk Maçının Yankıları Dinmiyor

Sırbistan-Arnavutluk Maçının Yankıları Dinmiyor

Fatih
15.10.2014 - 19:50

Sırbistan, Arnavutluk'a Nota Verdi

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Buşati, Sırbistan ile oynanan maçta çıkan olaylar ile ilgili konuştu ve Sırbistan'ın nota verdiğini söyledi.  

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati , Sırbistan ile Arnavutluk arasında Belgrad'da oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maça ilişkin, 'Partizan Stadı'nda yaşanan olaylar, futbolla bağdaşmıyor' dedi.

Buşati, düzenlediği basın toplantısında, maç öncesinde Belgrad'daki havalimanında bazı Arnavutluk vatandaşlarının ülkeye girişlerine izin verilmediğini hatırlatarak, bu konuyla ilgili Sırbistanlı mevkidaşı İvitsa Daçiç ile görüşmek istediğini, ancak Sırbistan kanadından olumsuz cevap aldıklarını, bunun üzerine Arnavutluk'taki Sırp büyükelçiyi bakanlığa çağırdıklarını söyledi.

Partizan Stadı'nda yaşanan olayların futbolla bağdaşmadığını söyleyen Buşati, çıkan olaylardan Sırp yetkilileri sorumlu tuttu.

'Futbolun siyaset ile karıştırılmaması gerek' diyen Buşati, bir hata varsa bunun sorumlusunun kanıtlarla birlikte yargı organlarına teslim edilmesi gerektiğini, son sözü yargının söylemesi gerektiğini belirtti.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın kardeşi Olsi Rama hakkında Sırbistan makamlarınca ortaya atılan iddiaları da değerlendiren Buşati, suçluların bulunması ve yargıya teslim edilmesi konusunda Sırbistan Savcılığı'na destek olabileceklerini söyledi.

Buşati, Başbakan Rama'nın 22 Ekim'de Sırbistan'a yapacağı tarihi ziyarete de değinerek, Arnavutluk'un Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda bölgede önemli bir rol üstlendiğini ve Rama'nın ziyaretinin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu arada, sabah saatlerinde Arnavutluk'a ulaşan A Milli Futbol Takımı heyeti, Cumhurbaşkanı Buyar Nişani tarafından kabul edildi. Heyette, Arnavutluk Futbol Federasyonu Başkanı Armando Duka da hazır bulundu.

Sırbistan'dan nota

Öte yandan dün akşam yaşanan olaylar nedeniyle Arnavutluk'un Belgrad Büyükelçisi Ilir Bocka, Sırbistan Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, 'maçta Büyük Arnavutluk provakasyonu' yapıldığı gerekçesiyle nota verildi.

Olay

Sırbistan ile Arnavutluk arasında oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya Kosova'yı da kapsayan ''Büyük Arnavutluk haritası'nın yer aldığı bayrağın bırakılması üzerine olaylar çıkmıştı.

İki takım futbolcuları arasındaki gerilimin ardından bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine maçın hakemi Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından yapılan anonsla maçın tatil edildiği duyurulmuştu.

UEFA, konuyla ilgili disiplin soruşturması başlatmıştı.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/euro2016/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın