Görüş Bildir
Haberler
Sınav Stresi Nasıl Atlatılır?

Sınav Stresi Nasıl Atlatılır?

Dekorasyon Güncesi
19.05.2014 - 10:51 Son Güncelleme: 19.05.2014 - 16:23

Sınav Stresi Nasıl Atlatılır?

Sınav Stresi Nasıl Atlatılır?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hemen hemen her genç öğrencinin yaşadığı sınav stresi son zamanlarda sadece gençlerin değil ne yazık ki ilk ve orta okul öğrencilerinde korkulu rüyası haline gelmiş durumda.

Öğrencini yaşadığı bu stresin nedenlerinden biriside aile ve çevre baskısıdır. Çevre baskısına öğretmenler, arkadaşlar, akrabalar, o her şeyi başaran ve mükemmel olan komşunun oğlu ya da komşunun kızı örnek gösterilebilir. Kendi geleceğinin kaygısında olan genç sanki hiçbir derdi yokmuş gibi birde sınavı kazanamadığı takdirde çevresine yapacağı açıklamaları, ailesine rezil olmayı, arkadaşlarının yanında mahcup olmayı, komşunun çocuğunun yanında ezilme korkusunu yaşamaktadır.

Bu stres çoğu genci sosyal çevreden soyutlayıp, bireyin içine kapanmasına sebep olmaktadır. İçine kapanan birey bir süre sonra yaşadığı stresin ağırlığını kaldıramayıp kendine ruhsal ve bedensel zarar verebilir. Daha çok ruhsal olarak zarar gören gençlerde saldırganlık, hayattan zevk almama, endişe ve korkular, depresif haller, iştahsızlık, aile ve arkadaşlarla konuşmama, mutsuzluğa meyil olarak sayabiliriz. Bedensel olarak ise, kendine zarar verme, içki, sigara gibi kötü alışkanlıklara başlama bunların başında gelmektedir.

O yüzden çocuklarınıza bunun sadece bir sınav olduğunu ve sınav sonrasında hayatında hiçbir şeyin değişmeyeceğini, her kötü sonucun iyi sonuçlar doğurabileceğini anlatmakta fayda var. Girecekleri sınav onların hayatta başarılı ya da başarısız olacaklarının garantisi değildir. Zamanın biz insanlara neler getireceğini hiç birimiz bilemeyiz. Çocuklarınızın hayatı ya da kendi hayatınız bir sınavla şekillenecek kadar basit olmadığını, sizden değerli hiçbir şeyin olmadığını bilmek sizi rahatlatacak ve olumsuz düşüncelerden uzak tutacaktır. Her şey sonu belli olamayan bir başlangıçtır, attığınız her adımın sizi başarıya götürmesi dileğiyle başarılar…

Kategori: Hayata Dair, Kişisel Gelişim

Kaynak: http://www.dekorasyonguncesi.com/sina...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
5
3
3
1
0