Görüş Bildir
Haberler
Silahlarla Müzik Yapmak

Silahlarla Müzik Yapmak

avantajix
15.01.2015 - 17:23 Son Güncelleme: 15.01.2015 - 19:28

Bir taraftan “dünya barışı istiyoruz” diyen, ama silahlanmaya da ara vermeyen; milli savunma bakanlığı bütçesi eğitim bakanlığının bütçesinden büyük olan; hatta bireysel silahlanmaya da hiç mi hiç ses çıkarmayan dünya ülkelerinin yöneticilerine güzel bir cevap Meksikalı sanatçı Pedro Reyes’ten geliyor.

“Silahları artık başka şekillerde kullanalım. Mesela müzik aleti olarak.”

Pedro Reyes Meksikalı bir tasarımcı ve heykeltraş. 2008′deki ilk projesinde “Ulusal Silahsızlanma Projesi” kapsamında bireysel silahlanmaya hayır diyen gönüllülerin bağışladığı 1527 silahı eritip onlardan 1527 tane kürek yapmış. Sonra da hep beraber bu küreklerle dağa çıkıp ağaç dikmişler.

Durun hemen “çok güzel” demeyin, Reyes’in ikinci projesi çok daha güzel:

Hikaye, Meksika ordusunun uyuşturucu çetelerine baskın yapıp yaklaşık 6000 silah ele geçirmesiyle başlıyor. Ordu aşağıdaki videoda da göreceğiniz gibi silahları önce imha ediyor, sonra da Pedro Reyes’e veriyor, “Al bunlardan yine güzel bir şeyler yap” diye.

Bu hikayenin gerisini isterseniz şu bir seri videodan izleyebilirsiniz:

Kaynak: http://blog.avantajix.com/silahlarla-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Silahların imhası

Silahlardan müzik aleti yapımı

İlk doğaçlamalar

John Lennon - Imagine

Pedro Reyes - DISARM | Ateş etme caz yap

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yukarıdaki son video Pedro Reyes’in INTEL tarafından da desteklenen Disarm (Silahsızlan) projesi kapsamında Londra’da verdiği mütevazi bir konser. Londra Lisson Gallery’de 26 Mart 2013′te verilen bu performansın prodüksiyonunu John Coxon yapmış, Eben Bull, Rupert Clervaux, John Coxon, Beatrice Dillon, Charles Hayward, Tom Lamb, Ashley Wales çalmış.

“Silah istemiyoruz. Barış içinde yaşamak istiyoruz” diyenler alkışlamış.

Tamam müziği beğenmeyebiliriz, biz çalsak belki daha güzel çalardık da diyebiliriz; ama buradaki anafikir süper ve biz de katılıyoruz:

Silah istemiyoruz. Barış içinde yaşamak istiyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0