Görüş Bildir
Haberler
Siirt ve Sur Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlandı

Siirt ve Sur Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlandı

Onedio Medya
16.01.2016 - 16:22

Siirt ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit düşen polis memuru Yamaner ve uzman çavuş Şahin, bugün iki ayrı ilde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siirt'te önceki gün PKK'lı teröristlerce şehit edilen polis memuru Yalçın Yamaner'in cenazesi havalimanından alınarak konvoy eşliğinde törenin yapılacağı Altınordu ilçesindeki Ordu Büyükşehir Belediye binası önüne getirildi.

Şehidin eşi Hacer, kızları Begüm Erva (11) ile Betül Esma (8) Yamaner, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Sağlık görevlileri ve polisler eşliğinde alana getirilen şehidin annesi Nazan Zaman ise tören boyunca tabutun yanından ayrılmadı.

Törene katılan, 2012 yılında Afyonkarahisar'da şehit düşen Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş'un annesi Türkan Akkuş, 'Yavrum benim, benim yavrum da senin gibi gitti' diyerek gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun yaptığı duanın ardından ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Şehidin naaşı daha sonra polis ağabeyi Yusuf Yamaner ile yakınlarının omuzlarında cenaze aracına konuldu.

Şehidin cenazesi Orhaniye Mahallesi mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verildi.

Sur'da şehit düşen Uzman Çavuş Uğur Şahin Kırşehir'de uğurlandı

Sur'da şehit düşen Uzman Çavuş Uğur Şahin Kırşehir'de uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan operasyonda ağır şekilde yaralanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin de Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Kaman ilçesi Tatık Köyü'ndeki cenaze törenine şehidin ailesi, yakınları, Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve vatandaşlar katıldı. Törende Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin'in kısa öz geçmişi okundu. Şehidin aile ve yakınları naaşa sarılarak göz yaşı döktü. 

'Seve seve yine oraya gideriz'

Şehidin amcası Adil Şahin tören öncesi Kırşehir Valisi Necati Şentürk’e “Her zaman hazır askeriz, şehitlerin sayesinde biz ayaktayız, askerlerin sayesinde ayaktayız. Sağolun varolun. Askerliğimizi yaptık. Esas duruşumuzu bozmadık. Seve seve yine oraya gideriz.” dedi.

Şehit Uzman Çavuş Şahin, Kaman ilçesi Tatık Köyünde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

AA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın