Görüş Bildir
Haberler
Sedat Peker Hakkında Soruşturma

etiket Sedat Peker Hakkında Soruşturma

Onedio Medya
14.01.2016 - 16:31 Son Güncelleme: 14.01.2016 - 16:33

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, bildiri yayınlayan akademisyenlerle ilgili 'Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız' diyen Sedat Peker hakkında Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar Döndü Ceren Şimşek, Yunus Yüce ve Halil İbrahim Vargün, Sedat Peker ile ilgili 'Tehdit, hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit etme' suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, avukatlar tarafından verilen dilekçeyi kabul ederek, soruşturma numarası verdi. Böylece Sedat Peker hakkında resmen soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Sedat Peker'in tehditlerinin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ölçütlerine göre de şiddete çağrı niteliğinde olduğuna yer verilen suç duyurusunda, 'Bu unsurlarla birlikte kamu düzeni için tehlikeli olabilecek bir şekilde halkı birbirine karşı düşmanlığa veya kin beslemeye alenen tahrik eder biçimde olduğu aşikardır' denildi.

Ne olmuştu?

Sedat Peker, internet sitesi üzerinden paylaştığı mesajında, bildiri yayınlayan akademisyenlerle ilgili 'Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız' ifadelerini kullanmıştı. Peker bu yazılı açıklama sonrası tepkilerin odağına yerleşmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
360
122
28
24
13
12
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Kurt

bu kravatını sktiğimin kertenkelesi daha önce de aynı şeyleri söyledi. şu an elini kolunu sallaya sallaya dolaştığını görüp de herhangi bir ceza alacağını dü... Devamını Gör

gwn

hiçbir şey olacağını sanmıyorum ama salyalarını silip beyanat versin artık.

hipotalamus

Ne olacak adam çıkar "bu şikayeti yapanlarında kafa derileri ile o malum duştan sonra kurulanıcaz" der.Sanki bir sonuç çıkacak.Devlet ,devlet olma özelliğini... Devamını Gör