Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Bakanlığı: Hatay'da Mers Virüsüne Rastlanmadı

Sağlık Bakanlığı: Hatay'da Mers Virüsüne Rastlanmadı

adem kara
21.10.2014 - 08:47 Son Güncelleme: 21.10.2014 - 15:32

SUUDİ Arabistan’a çalışmaya giden ve adı açıklanmayan Hataylı bir işçinin MERS virüsü sonucu ölümünün ardından ailesi ve temas kurduğu kişilere yönelik yapılan taramada söz konusu virüse rastlanmadığı bildirildi.

sağlık bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hatay’da MERS virüsü taşıdığı tespit edilen bir kişinin hayatını kaybettiği ve hastayla temaslı tüm kişilerin tespit edilerek gerekli önlemlerin alındığı hatırlatıldı. Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 8 kişi olan ev halkının bilgilendirildiği ve takip altına alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

'Ailesinde MERS virüsü yönünden henüz şüpheli bir durum tespit edilmemiştir. Ayrıca hastayla temas eden sağlık personelleri ile iletişime geçilmiş ve sağlık personelinin 14 gün süreyle takip altında tutulması kararı alınmıştır. MERS virüsü tanısı alan hasta ile aynı uçakta yolculuk eden 91 kişinin olduğu tespit edilmiştir. Bu kişilerden 41’inin yabancı uyruklu, 50’sinin Türk vatandaşı olduğu belirlenmiştir. Türk vatandaşlarının kimlik bilgileri belirlenmiş, farklı illerde kayıtlı olan temaslıların takibi için ilgili illerin Halk Sağlığı Müdürlükleri bilgilendirilmiştir. Hatay ili nüfusuna kayıtlı kişilerin tamamı ile ilgili olarak tüm Toplum Sağlığı Merkezleri ve bağlı bulundukları Aile Hekimleri bilgilendirilmiştir. Tüm temaslılardan geri bildirim alınmış ve MERS virüsü ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.'

Açıklamada ayrıca, Diyarbakır’da hac dönüşü rahatsızlanarak MERS ön tanısı ile hastanede tedavi altına alınan bir kadının ileri tetkiklerinde virüse rastlanmadığı bildirildi.

Ramazan ÇELİK / DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0