Sadece %43 İnsanız! Karakterimizi, Duygularımızı, Yeme Alışkanlığımızı Etkileyen Mikroorganizmalar
Sadece %43 İnsanız! Karakterimizi, Duygularımızı, Yeme Alışkanlığımızı Etkileyen Mikroorganizmalar
Bilimin son yıllardaki en büyük keşiflerinden birisi, mikrobiyomların yani vücudumuzdaki mikroorganizmaların genlerinin, insanın bağışıklık sisteminden yeme alışkanlıklarına her şeyi etkilediği. İnsanın vücuduna bakışını tamamen değiştirecek bu keşfin sırlarını sizler için derledik. Mikrobiyom nedir, mikrobiyota nedir, nasıl çalışırlar, kilo almayı nasıl etkilerler gibi soruların cevaplarını araştırdık.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Mikrop, bakteri, fungus, virüs, gündelik hayatta telefonumuzdan masamıza dokunduğumuz her şey bunlarla dolu, ancak en fazla barındıkları yer vücudumuzun ta kendisi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Vücudumuzda yaşayan mikrop topluluklarının yani 'mikrobiyota'nın tamamının gen yapısına 'mikrobiyom' adı veriliyor. Mikrobiyom genlerin toplamı kendi genlerimizden 100 kat fazla!
Vücudumuzdaki bu mikroskobik canlılar üçe ayrılıyor, işlevsizler, yararlılar ve zararlılar.
En az kendi gen yapımız kadar, bu mikrobiyom bakteriler de vücudumuzda bir karar mekanizması olarak çalışıyor.
Bilim insanları, bizi biz yapan şeyin kendi DNA'mız ile vücudumuzdaki mikropların DNA'sının kombinasyonu olduğunu söylüyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yeme alışkanlıklarımızı, bağırsaklarımızdaki mikroorganizmalar belirliyor desek peki? Evet, eğer kızartma seven bakteriler ağırlaktaysa canınız sıkça kızartma çekebilir!
İnsan vücudu mikroplarla doğar doğmaz tanışır ve vücutta mikrobiyota oluşumu başlar. Bu mikropların çoğu bağışıklık sisteminin gelişmesinde ve düzgün çalışmasında büyük rol oynar.
Herkesin parmak izi gibi, eşsiz bir mikrobiyom yapısı var. Karakterlerimizi, hobilerimizi, sevdiğimiz ve sevmediğimiz şeyleri, tercihlerimizi farklı kılan şeyler de bu mikroorganizmaların farklı dağılımının etkisi de var.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın