Görüş Bildir
Haberler
Saç Dökülmesini Önleme Yöntemleri

Saç Dökülmesini Önleme Yöntemleri

pijama
24.03.2014 - 11:52 Son Güncelleme: 24.03.2014 - 12:20

Saç Dökülmesini Önleme Yöntemleri

Saçlar bir insanın hayatında oldukça önem taşır. Saçları sık yıkamak bir çözüm değil aksine saçların daha fazla yıpranmasına yol açan bir unsurdur. Saçların 4 günde bir yıkanması idealdir. Çok sık yıkanan saçlarda yıpranma, kepeklenme ve cansızlık meydana gelecektir. Fakat saçları çabuk yağlanan insanlar için bu sayı ikiye kadar düşebilir. Ellerimizi sürekli saçımızda tutmakta saçlarımızın çabuk yağlanmasına sebep olacaktır. Eskilerde olduğu gibi saçlarınızı sabunla yıkamayın sabun alkali içerdiği için saçlarda kurumaya neden olur. Ayrıca bu bakteri ve mantar oluşumuna da sebep olacaktır.

Saç bakımı sadece saça uygulanan maddelerle sınırlı değildir. Stres, tüketilen besinler, duşta kullanılan suyun ısısı gibi diğer maddeler de etkilidir. Saçlarınızı çok sıcak ya da çok soğuk suda yıkamayın. Çok sıcak su saç diplerindeki saça iyi gelen maddeleri eritip yok edecektir. Saçlara iyi gelecek vitaminler vardır. Bunlar; C,D,E,B, biotin, çinko, selenyum, proteinler, demir, gibi maddeler vardır. Bu maddeleri ya da vitaminleri besinlerden karşılayabiliriz. Şu unutulmamalıdır ki saçlardaki en önemli şey kökleridir. Besini kökler alır.

Saç boyaları saçlara oldukça fazla zarar verir. Bir de fazla kullanılmasında saçların yanmasına bile yol açabilir. Saçlar ıslakken daha fazla zarar görür. Bu yüzden yüksek ısılı fönler, düzleştiriciler, maşalar özellikle saçlar ıslakken uzak tutulmalıdır. Ve saçlarınız ıslakken bağlamayınız ya da kuruyken saçlara eziyet edip sıkı sıkı tokalarla eziyet etmeyiniz.

Kaynak: http://www.gripijama.com/sac-dokulmes...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın