Görüş Bildir
Haberler
Sabri'den 'Ayrılık' İddiasına Yanıt

Sabri'den 'Ayrılık' İddiasına Yanıt

Batuhan
21.01.2014 - 12:20

Sabri'den 'Ayrılık' İddiasına Yanıt

Galatasaray kaptanı Sabri Sarıoğlu, sezon sonunda sözleşmesindeki opsiyonun kullanılmayacağı yönünde basına yansıyan haberlere açıklık getirdi.

Sabri Sarıoğlu, sözleşmesi, Spor Toto Süper Lig'de sezon ikinci yarısı ve Şampiyonlar Ligi Top 16 turundaki Chelsea eşleşmesinin yanı sıra birçok farklı konuda görüşlerini aktardı.

Uzun ve zorlu bir devre arası kampı geçirdiklerini anlatan deneyimli futbolcu, 'Hazırlıkların çoğu maçlarla geçti. İnşallah buradaki çalışmaların karşılığını sezon sonunda alır ve mutlu sona ulaşırız' derken, 2+1 yıllık sözleşmesinin kalan opsiyonlu 1 yılı için kulüple henüz herhangi bir görüşme yapmadığını söyledi.

Sözleşmesiyle ilgili şu ana kadar bir görüşme olmadığını anlatan deneyimli futbolcu, 'Olursa karşılıklı oturup anlaşırız. Zaten hiçbir zaman Galatasaray 'la sözleşme sorunu yaşamadım. Sabri Sarıoğlu, Galatasaray sayesinde buralara geldi. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Hocamız ve yönetim kurulumuz sözleşme uzatmak isterse buna 'hayır' demem' diye konuştu.

'KARARA SAYGI DUYARIM'

Kulüp tarafından sözleşme yenilenmeyeceği konusunda kendisine hiçbir şey bildirilmediğini net olarak söyleyebileceğini vurgulayan Sabri, 'Sezon sonunda hoca beni istemeyebilir, yönetim kurulu sözleşme uzatmayabilir. Buna saygı duyarım ama henüz konuşulan bir şey yok. Haberlerin çoğu yalan. Kimse bu yalan haberlere inanmasın. Futbolun içinde her şey olabilir, ama kalacaksam veya ayrılacaksam saygı çerçevesinde olması gerek. Allah herkese hayırlısını nasip etsin' ifadelerini kullandı.

Futbol kariyerine yönelik hayallerinin önemli bir bölümünü gerçekleştirdiğini anlatan Sabri Sarıoğlu, Avrupa'ya transfer olmadığı için bir eksiklik hissetmediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

'Yurt dışında oynamayı düşündüm. Dönem dönem teklifler de oldu, ama transfer gerçekleşmedi. Benim hayalim Galatasaray'da oynamak, şampiyonluk kazanmak, kaptanlık yapmak ve milli takıma gitmekti. Allah'a şükür hepsini gerçekleştirdim. Bir hayalim de ülkemi ve Galatasaray'ı yurt dışında en iyi şekilde temsil etmekti. Bazı aksilikler oldu, ama Galatasaray gibi Avrupa'da söz sahibi bir takımda oynamaktan dolayı mutluyum. O nedenle Avrupa'ya gitmediğim için bir eksiklik hissetmedim.'

'4. YILDIZI TAKMAK İSTİYORUZ'

Sabri Sarıoğlu, ikinci yarıya iyi başlayıp, sezon sonunda da 4. yıldızı takmak istediklerinin altını çizdi.

Sarı-kırmızılı taraftarların desteklerini sürdüreceğine olan inancını dile getiren sarı-kırmızılı oyuncu, 'İnşallah ilk yarıdaki inişli çıkışlı performansı göstermediğimiz bir ikinci yarı olur. Daha iyi oynayan, maçlarını kazanan ve puanları üçer üçer toplayan bir Galatasaray diliyorum. Taraftarımızın sürekli verdikleri desteği sürdüreceklerini biliyorum. Onların desteğiyle ikinci yarıya iyi başlayıp, sezon sonunda 3. kez üst üste şampiyon olmak ve 4. yıldızı takmak istiyoruz' şeklinde konuştu.

'PUAN FARKININ KAPANACAĞINA İNANIYORUM'

Süper Lig'in ilk yarısında lider Fenerbahçe ile aralarında oluşan 8 puanlık farkı beklemediklerini aktaran Sabri Sarıoğlu, ikinci yarıda bu farkı kapatacaklarına inandığını söyledi.

Deneyimli futbolcu, Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iddialı bir şekilde devam ettiklerini aktararak, şöyle konuştu:

'Böyle bir farkın olmasını beklemiyorduk. İlk yarı istediğimiz performansı sahaya yansıtamadık. Bunun neticesinde 8 puanlık bir fark oluştu. Bu fark insanların gözüne büyük görünebilir ama 3 puanlık sistemde kapanmayacak bir fark değil. Kazanacağımız maçlardan sonra puan farkının düşeceğine inanıyorum. Daha önceki senelerde bunun örneklerini yaşadık. Önemli olan ilk yarıdaki performansın üzerine çıkmamız. Seri galibiyetler yakaladığımız zaman farkı kapatırız.'

İkinci yarıda fikstür avantajının sarı-kırmızılı takımda olduğu yorumlarına katılmadığını anlatan Sabri, 'İçeride oynayacağımız derbi maçların avantajı olabilir ama maçlar sahada oynanıyor. Onun için fikstürün avantajını veya dezavantajını çok fazla önemsemiyoruz. Önemli olan bizim sahada yapacaklarımızdır. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, önce farkı kapatmak sonra da öne geçmek istiyoruz' diye görüş belirtti.

'CHELSEA HER ZAMAN CHELSEA'DİR'

UEFA Şampiyonlar Ligi 'Top 16' turundaki Chelsea eşleşmesini değerlendiren Sabri Sarıoğlu, İngiliz ekibinin kadro kalitesinin tartışılamayacağını söyledi.

Sarı-kırmızılı futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çok güçlü ekiplerin mücadele ettiğini bildirerek, şunları kaydettii:

'Chelsea ile eşleştiğimizde sevinenler oldu ama baktığımızda son 5 maçını kazanmış bir Chelsea var. İyi bir takım ve kaliteli futbolculardan kurulu bir ekip. Tabii ki 4-5 sene önceki gibi bir takım görünmüyor ama Chelsea her zaman Chelsea'dir. Futbolcularının kalitesi tartışılmaz. Sonuçta biz de Galatasarayız, büyük bir camiayız. Chelsea karşısında şartların eşit olduğunu düşünüyorum. Çok zorlu iki maç olacak. İnşallah ilk maçta taraftarımızın desteğiyle iyi bir sonuç alıp, ikinci maça avantajlı gitmek istiyoruz.'

Tecrübeli oyuncu, İngiliz ekibi karşısında teknik direktör Roberto Mancini'nin şans verdiği her oyuncunun Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil edeceğini düşündüğünü vurguladı.

'ELEŞTİRİLEE HE ZAMAN AÇIĞIM'

Uzun zamandır Galatasaray'da forma giydiğini hatırlatan Sabri Sarıoğlu, kendisi hakkında yapılan eleştirilere her zaman açık olduğunun altını çizdi.

Sürekli olarak özeleştiri yaptığını anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, 'Kendimi her zaman eleştiren birisiyim. Sahaya çıktığımda varımı yoğumu ortaya koyarım. Bundan kimse şüphe edemez ve aksini söyleyemez. Art niyet olmadığı sürece eleştirilere her zaman açığım ve bu eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Bunlardan bir şeyler almaya çalışıyorum. Sosyal medyada hakkımda çok şeyler yazıp çiziliyor. Herkese saygı duyuyorum. Herkes sizi sevecek diye bir kaide yoktur. Allah beni sevenden de sevmeyenden de razı olsun' şeklinde görüş belirtti.

Ligin ilk yarısında oynanan Kasımpaşa-Galatasaray maçında evsahibi takım taraftarlarının alaycı tepkisi hakkında da konuşan Sabri, 'Normaldir. Bence Kasımpaşa taraftarının yaptığı, en güzel tepkilerden biriydi. Bağırıp, çağırıp, küfür edeceklerine, öyle şeyler yapmaları daha iyi. Sahalarda o kadar çok küfretmenin bir anlamı yok. Tepkiler daha esprili olabilir. Kasımpaşa taraftarının tepkisine alınmadım. Galatasaray'ın yüzlerinden biriyim. Uzun zamandır buradayım. Böyle göz önünde olmam normaldir. Buna saygı duyuyorum' diye konuştu.

'REKABET HER ZAMAN BAŞARIYI GETİRİR'

Sarı-kırmızılı kulübün devre arasında yaptığı Salih Dursun, Umut Gündoğan ve İzet Hajrovic trasferlerini değerlendiren Sabri Sarıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Her yeni transfer, takımdaki rekabeti artırır. Bu sene de devre arasında kaliteli futbolcular alındı. Hepsinin de Galatasaray'a katkı yapacağına inanıyorum. Takıma böyle genç oyuncular katıldığı için mutluyum. Kendi mevkime de gelse Galatasaray'a transfer olan herkes, aileye katılan bir bireydir. Rekabet her zaman başarıyı getirir. Önemli olan rekabetin saygı ve sevgi çerçevesinde olması.' 

(AA)

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/spor/sabrid...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın