Görüş Bildir
Haberler
Sabah’tan İddia: Erdoğan 'Yassıada Mahkemesi'nde Yargılanacaktı

Sabah’tan İddia: Erdoğan 'Yassıada Mahkemesi'nde Yargılanacaktı

adem kara
12.05.2014 - 14:35

Hükümete yakın Sabah gazetesi, Fethullah Gülen Cemaati’nin Başbakan Tayyip Erdoğan’ı uluslararası terör örgütü lideri olarak ‘ 2′inci bir Yassıada Mahkemesi ‘nde yargılamayı planladığını, ilgili iddianameyi ele geçirdiğini öne sürdü. Gazetenin manşetinden ‘İddianamesi bile hazırdı’ başlığıyla verdiği haberde, Erdoğan’ın yakın ekibinin tamamının da örgüt yöneticiliğinden yargılanacağı iddia edildi.

Sabah’ın Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, söz konusu iddianame yok edilmek istendi ancak Adalet Bakanlığı tarafından son anda ‘ kurtarıldı ‘. Buna göre amaç, önce Erdoğan’ı 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarıyla ‘yalnızlaştırmak’, ailesi üzerinden vurmak ‘ ve ‘istifaya zorlamak ‘tı. Hemen ardından, iddianame devreye sokulacaktı.

Sabah, ele geçirdiğini savunduğu iddianamenin sadece küçük bir bölümünü yayımladı. Yayımlanan görselde, Erdoğan hakkında “ Dönemin Başbakanı R. Tayyip Erdoğan ” denilen bir yazı görülüyor.

Sabah’ın ‘henüz tamamlanmadığını ‘ da belirttiği iddianameye göre,

  • Erdoğan, sürecin tamamlanması sonrası Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatih Rüştü Zorlu’nun yargılandığı Yassıada benzeri bir mahkemeye çıkartılacaktı;

  • Başbakan, uluslararası terör örgütü lideri suçlamasıyla yargılanacaktı;

  • Erdoğan hakkındaki dinlemeler, tape ve fiziki takipler davanın delili olacaktı;

  • Erdoğan’la birlikte Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Başbakan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan başta olmak üzere yakın ekibinin tamamı da örgüt yöneticiliği suçlamasıyla yargılanacaktı.

Sabah, ‘ paralel yapı’ nın 17 ve 25 Aralık’ta ‘istediğini elde edememesi’ nedeniyle iddianamedeki dinleme kayıtlarını internete sızdırdığını yazdı. Gazeteye göre iddianamenin ilgili bölümünde, “ 2012/656 sayılı soruşturma kapsamında yapılan teknik takip çalışmalarında M. Fatih Saraç’ın teknik takibi yapılırken, dönemin Başbakanı R.Tayyip Erdoğan ile Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’in gerçekleştirdiği… ” ifadeleri yer aldı.

Gazete, hakkında inceleme başlatılan iddianamenin yeni bir soruşturma dosyasına dönüşeceğini ve iddianamenin bulunduğu yerde sorumluluğu olan tüm savcılar hakkında da inceleme başlatılacağını yazdı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/sabaht...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0