Görüş Bildir
Haberler
Ryan Donk Resmen Galatasaray'da

Ryan Donk Resmen Galatasaray'da

Galatasaray, Ryan Donk transferini resmen açıkladı. 2.5 yıllık sözleşme imzalanan Hollandalı oyuncu, yıllık 1.5 milyon Euro sabit ücret ve maç başına 15 bin Euro kazanacak. Sarı-kırmızılı takım, Kasımpaşa kulübüne ise 2.5 Milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Transfer döneminin resmen açılması Galatasaray'da bir imzayı beraberinde getirdi.

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin orta sahadaki sorunu gidermek adına transfer edilmesini istediği Ryan Donk, sarı-kırmızılı kulüple 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Hollandalı futbolcu için Kasımpaşa Kulübü'ne 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödenecek. Galatasaray, Donk'un alacağı ücreti de açıkladı. Sezon sonuna kadar 750 bin euro kazanacak deneyimli futbolcu, diğer iki sezonda ise 1,5 milyon euro garanti ücret alacak.

Donk'a oynadığı ilk 25 karşılaşmada maç başı ücret ödenmeyecek, 26. maçtan itibaren ise 15 bin euro ücret verilecek.

Donk'un giyeceği forma numarası ise 15 olarak belirlendi.

Donk: Aklımda Hep Galatasaray Vardı

Donk: Aklımda Hep Galatasaray Vardı

Ryan Donk, imzayı atar atmaz GSTV’ye özel açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’a transfer olmayı profesyonel tercihten öte yürekten istediğini söyleyen Donk, “Kasımpaşa antrenmanlarına giderken, hep TT Arena'nın yanından geçiyordum. Onun için stadımızı her gün görme şansım oluyordu. Ne kadar büyük bir camia olduğunu, ne kadar büyük bir kulüp olduğunu, her seferinde anlayabiliyorsunuz. Maç günleri, taraftardan, o taraftarın heyecanından, taraftarın takıma olan bağlılığından, sarı kırmızı forma giymelerinden ötürü ne kadar mutlu olduklarını, ne kadar gurur duyduklarını anlayabiliyorsunuz” diye konuştu.

Galatasaray’a transfer olmayı Türkiye’ye geldiği ilk günden itibaren düşündüğünü itiraf eden Hollandalı yıldız futbolcu, “Burada olmaktan, Galatasaray'ın oyuncusu olmaktan ötürü inanılmaz mutluyum. Her zaman benim de kafamda hep Galatasaray, sarı kırmızı renkler vardı. Türkiye denince ilk tercih her zaman Sarı Kırmızı'ydı. Sonunda bu Galatasaray forması altında mücadele etme şansını yakalamış olmak kariyerim adına çok olumlu bir adım oldu” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Sportif AŞ'nin, KAP'a gönderdiği açıklama şu şekilde;

Profesyonel futbolcu Ryan Henk Donk ve kulübü Kasımpaşa Sportif A.Ş. ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncunun eski kulübüne net 2.500.000 EURO tutarında bonservis ücreti ödenecektir.

Oyuncunun kendisiyle 2017-2018 sezonu sonuna kadar aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır:

  • 2015-2016 sezonu  için net 750.000 EURO sabit transfer ücreti ve 15.000 EURO maç başı ücreti (Maç başı ücretleri ilk 11’de oynayacağı 12. resmi maç sonrası ödenmeye başlanacaktır);

  • 2016-2017 sezonu için net 1.500.000 EURO sabit transfer ücreti ve 15.000 EURO maç başı ücreti (Maç başı ücretleri ilk 11’de oynayacağı 25. resmi maç sonrası ödenmeye başlanacaktır);

  • 2017-2018 sezonu için net 1.500.000 EURO sabit transfer ücreti ve 15.000 EURO maç başı ücreti (Maç başı ücretleri ilk 11’de oynayacağı 25. resmi maç sonrası ödenmeye başlanacaktır.)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
13
9
4
2
2
1