Görüş Bildir
Haberler
Rusya Yanlısı Milisler: AGİT Gözlemcileri Elimizde

Rusya Yanlısı Milisler: AGİT Gözlemcileri Elimizde

Onedio Medya
29.05.2014 - 10:07 Son Güncelleme: 29.05.2014 - 11:52

Doğu Ukrayna'daki Rusya yanlısı milis gruplarından birisinin lideri kaçırılan ve birisi Türk olan 4 Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcisinin ellerinde olduğunu söyledi.

Rus Interfax ajansına konuşan ve kendisini 'Slovansk bölgesinde halkın valisi' olarak tanımlayan Vaçeslav Ponomarev, 4 gözelmcinin de durumunun iyi olduğunu söyledi ve yakında serbest bırakılacaklarını ifade etti.

Rus yanlılarının lideri haber ajansına şunları söyledi: 'Nerede olduklarını biliyoruz. Durumları iyi. Onlara bir süre ortalıkta fazla dolaşmamalarını söylemiştik. Ama bu 4 kişi çok inatçı çıktı. Elbette sonunda da gözaltına alındılar.'

Ponomarev,AGİT heyetinin Donetsk yakınlarında durdurulduğunu ve casus olduklarından şüphelenildiği için gözaltına alındıklarını söyledi.

3 gün önce yaşanan kaçırma olayının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı gözlemcilerin derhal serbest bırakılmaları için girişimleri sürdüğünü söylemiş ve bir açıklama yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, 'Ukrayna’daki krize çözüm bulunmasına katkı sağlamak üzere teşkil edilen AGİT Özel Gözlem Misyonu bünyesinde görev yapan, bir Türk vatandaşının da dahil olduğu dört kişilik gözlemci grubunun, 26 Mayıs günü Donetsk bölgesinde kimliği bilinmeyen kişilerce alıkonulmasından derin endişe duyulduğu' belirtildi.

Açıklamada ayrıca AGİT Gözlem Misyonu'nun, Ukrayna halkının güvenliğine ve ülkenin istikrarına katkıda bulunma hedefiyle çalışmalarını tarafsız ve özverili şekilde sürdürdüğü hatırlatıldı. Açıklamada, 'Tüm tarafların bu hususu hatırda tutarak, Misyon mensuplarına karşı tam bir saygıyla hareket etmeleri zorunludur' ifadesi de yer almıştı.

Ukrayna'nın doğusundaki AGİT Özel Gözlem Misyonu'nun başkanı Büyükelçi Ertuğrul Apakan.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0