Görüş Bildir
Haberler
Rusya ve Güney Kore Puanları Paylaştı

Rusya ve Güney Kore Puanları Paylaştı

Batuhan
18.06.2014 - 10:52

Rusya ve Güney Kore Puanları Paylaştı

2014 Dünya Kupası H Grubu'nda Rusya ve Güney Kore, Arena Pantanal Stadyumu'unda karşılaştı. Nestor Pittana'nın yönettiği karşılaşmada iki takım da birer puana razı oldu. Rusya'nın yediğ golde topu elinden sektiren kaleci Akinfeev, eleştirlerin odağı oldu.

Continental'in katkılarıyla

Grubun bir diğer maçında Belçika, Cezayir’i 2-1’le geçince bu karşılaşmanın önemi daha da arttı. Gruptaki 2. Ve 3. Maçlarda daha avantajlı konumda olmak isteyen iki takım en az bir puan parolasıyla sahaya çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça düşüktü. Güney Kore, maça rakibe önde baskı yaparak başladı. Rusya’yı tehlikeli bölgeden uzak tutan Asya temsilcisi, hücum anlamında pek varlık gösteremedi. Rusya ise rakip sahada topla fazla oynama şansı bulmasına rağmen, gol pozisyonu yaratamadı. Seyirciler açısından zevksiz olan maçta, bir ara tribünlerde protestolar yükseldi.

İkinci yarıda Rusya karşılaşmaya hızlı başladı. İkinci 45 dakikanın ilk dakikasında Fayzulin ile kaleyi yoklayan Rusya, o pozisyondan kazandığı kornede, Berezutskiy’nin kafa vuruşuyla gole yaklaştı ama top yan ağlarda kaldı. Güney Kore ise ikinci yarıda uzaktan yaptığı tehlikeli şutlarla kaleyi yokladı. Temponun yine düştüğü dakikalarda Güney Kore’de ikinci ayrıda oyuna giren Keun-Ho Lee’nin vuruşunda kaleci Akinfeev topu elinden sektirdi ve Rusya adına talihsiz bir şekilde top ağlarla buluştu. Güney Kore bu golle 69. dakikada rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Ancak çok pozisyon bulamasa da Rusya maçı bırakmadı. İkinci yarıda oyuna giren Kerzhakov, cezahası içinde önünde bulduğu topu müsait pozisyonda ağlara gönderdi ve takımına beraberliği getiren golü attı. Maçın geri kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca, iki takım 1'er puanla sahadan ayrıldı.

Öte yandan Rus kaleci Akinfeev'in yediği gol oldukça ses getirdi. Maçı izleyen futbolseverler, sosyal medyadan Akinfeev'i deyim yerindeyse topa tuttu.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın