Görüş Bildir
Haberler
Rusya: 25 Ukraynalı Terör Saldırısı Planladı

Rusya: 25 Ukraynalı Terör Saldırısı Planladı

Ulaş
04.04.2014 - 01:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya: 25 Ukraynalı Terör Saldırısı Planladı

Rusya'nın iç güvenlik servisi FSB, Kırım referandumu sırasında terör saldırısı planlamakla suçladığı 25 Ukraynalıyı tutukladı.

Ultra-milliyetçi hareket üyesi olduğu belirtilen Ukraynalılar Rusya sınırlarında saldırı planlamakla suçlanıyor.

Ukrayna iç güvenlik servisi ise Rus medyasında çıkan bu saldırının kendileri tarafından planlandığı yönündeki iddiaları saçmalık olarak nitelendirdi.

Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesiyle başlayan bölgedeki gerilim giderek tırmanıyor.

On binlerce Rus askerinin hala Ukrayna'nın doğu sınırında konuşlanmış halde olduğuna yönelik haberler Kiev ve Batılı ülkelerini kaygılandırıyor.

FSB tarafından tutuklanan Ukraynalılar hareket halindeki Rus askeri birliklerinin resimlerini çekmekle ve Rusya'da bazı muhalif gruplarla iletişime geçmekle suçlanıyor.

FSB'den yapılan açıklamaya göre tutuklanan Ukraynalılar 14-17 Mart tarihleri arasında Rusya'nın Rostov, Volgograd, Tver, Belgorod, Kalmukya ve Tataristan bölgelerinde saldırı planlıyorlardı.

Daha önce Ukrayna yönetimi 30 FSB ajanının Kiev'de hükümet karşıtı gösterileri planlamak için faaliyet içinde olduğunu belirterek Moskova yönetimini suçlamıştı.

Ukrayna'nın güvenlik güçleri servisinin başkanı Valentin Nalivayşenko, FSB'nin Ukrayna'ya tonlarca patlayıcı ve silah gönderdiğini belirtmişti.

Rusya ve Batı arasındaki gerilim Kremlin yanlısı Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in aylar süren sokak gösterilerinin ardından devrilmesiyle başladı.

Rusya'nın daha sonra Kırım'ı ilhak etmesi ilişkilerde krize yol açtı.

AB ve ABD Rusya lideri Vladimir Putin'in yakın çevresindeki bazı isimlere ve diğer yetkililere ambargo uygulamaya başladı. Rusya da ABD'li politikacılara kendi ambargolarını koyarak yanıt verdi.

bbctürkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0